Šumavské příběhy zastavené v čase

…. tak jak to dokáže jen fotografie, můžete  znovu prožít  uprostřed Kvildy.

manekavostradovsky

J. Mánek a V. Vostradovský

 

“Šumavské příběhy” – zajímavá výstava velkoplošných fotografií zdobí střed šumavské obce Kvilda.

“Šumava je místo, kde po staletí lidé žijí s v souladu s přírodou. Je to místo plné příběhů,” představuje výstavu mluvčí šumavského parku Pavel Pechoušek. Na výstavě je k vidění 19 velkoformátových fotografií, které zobrazují lidí žijící na Šumavě, nebo zajímavé příběhy, které se zde odehrávají. Výstava přitažlivým způsobem představuje šikoré veřejnosti také každodenní práci nebo problémy, které řeší zaměstnanci Správy Národního parku Šumava.

Jedním z těch, jehož příběh je zvěčněný na výstavě, je například spolupracovník správy parku, známý šumavský “lovec mrazů” a  člen redakčního týmu www.sumava.eu Antonín Vojvodík, který 30 let na Šumavě čeká, než uloví rekordní mráz.

 

jmanekafait

J. Mánek a T. Fait

Výstava šumavské příběhy se mj. stala o Vánocích ozdobou akce Dny Šumavy v Praze, kterou v Praze pořádalo Ministerstvo životního prostředí ČR. Od té doby výstava putuje po České republice. Měli ji možnost shlédnout lidé v Brně, Českých Budějovicích nebo v Plzni. Na Kvildě bude k vidění minimálně do konce letních prázdnin.

 

“Každý den vidím ty, kteří si výstavu prohlížejí, z okna obecního úřadu. Je příjemné sledovat, jak se návštěvníci zajímají o život a práci na Šumavě. Výstava má pro milovníky Šumavy přitažlivé zaměření a podtrhuje nadále dobrou spolupráci mezi obcí a Správou NP a CHKO Šumava,” uzavírá starosta Kvildy Vaclav Vostradovský.

(pp)