V nejvyšších polohách zasněží

Slunečná a teplotně příjemná sobota, neděle již s bouřkami, které byly ojediněle doprovázeny krupobitím a přívalovým deštěm. Nejintenzivnější bouřky zasáhly Strakonice a okolí Bavorova. Počátek týdne byl slunečný, ale teploty již nepřekračovaly letní hodnoty a držely se do 20°C. Středa byla zatažená, postupně s občasným slabým deštěm a teplotami jen lehce nad 10°C, v horských polohách jen kolem 7°C. Takové bylo ve zkratce počasí v minulých dnech.

 

Čtvrtek začal zataženo oblohou a dost nízkými teplotami, většinou kolem +5°C. Ani přes den se příliš neohřejeme, teploty se jen občas přehoupnou přes 10°C, v nejvyšších šumavských polohách se můžou objevit i sněhové vločky. Přeháňky budou ale jevem spíše ojedinělým. Páteční ráno bude opět chladné, teploty budou klesat místy až k 2°C, počítat musíme s přízemním mrazem. Denní teploty budou podobné těm čtvrtečním, většinou mezi 9°C až 13°C. V polohách nad 1100 metrů se opět objeví sněhové vločky.

 

Více srážek přinese sobota, kdy bude zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, z počátku v polohách nad 1100 metrů sněhovými. Neděle nepřinese žádnou změnu ani na obloze, ani v teplotách. Denní teploty po oba dny kolem 11°C, v horských polohách kolem 6°C, v noci nadále hrozí přízemní mrazíky.

I počátek nového pracovního týdne bude ve znamení velké oblačnosti a přeháněk, pozvolna se však začne oteplovat a srážek ubývat, počítat musíme s místními bouřkami. Teploty by od středy mohly dosáhnout příjemných 20°C.

 

(ir)

 

Fotografie z uplynulého týdne:

Černá v Pošumaví 19.5.

 

Volary 20.5.

 

Volary 21.5.

 

Malý Ostrý 22.5.