Vloupání, napadení psem, opilec na chodníku

Zbytečný risk – v neděli večer přijala městská policie hlášení o nebezpečně uloženém dřevu na louce pod MŠ Skalka. Velká, nezajištěná, hromada kmenů hrozila možným sesunutím. To představovalo nebezpečí pro děti, které si v těchto místech hrají. Po prošetření strážníci zjistili majitele dřeva, který uvedl, že ho bude následně zpracovávat. Mp upozornila na nutnost bezpečnostního opatření a vystavení zvláštního povolení k užívání veřejného prostranství, což majitel dodatečně vyřídil.

 

Nezodpovědní majitelé psů – stále častějším problémem se ukazuje být neopatrnost při pohybu psů. V úterý 14. května řešili strážníci MP další případ napadení psem. V dopoledních hodinách přijali oznámení o volném pohybu většího psa v ul. U Rybníčku. Napadl a pokousal tu menšího psa, jehož majitelka stačila zareagovat a uchránit ho od horšího. Hlídka monitorovala zmíněnou ulici i okolí a na zjištění, že jde o psa z ul. Lázeňská dohledali majitele psa který zaútočil. Při objasňování případu vyšlo najevo, že pes utekl už předchozího dne, kdy ho musel někdo zvenku pustit ze zahrady vraty, která se nedají v současné době uzamknout. Majitelku psa hlídka poučila o řádném zabezpečení tak, aby pes nemohl volně bez dozoru pobíhat venku. Naštěstí tentokrát nedošlo k fatálnímu napadení, nebo zranění osob. Nápravu situace z hlediska zajištění bezpečného uzavření pozemku na němž se pes pohybuje majitelka přislíbila provést co nejdříve.

 

Vloupání do ubytovny – případ pokusu násilného vniknutí do internátu SpgŠ vyjely v noci 15. května řešit obě hlídky – městské i státní policie. Jedna z obyvatelek ubytovny viděla při návratu z práce otevřené vchodové dveře, což běžně v nočních hodinách nebývá. Uvnitř zjistila, že se někdo pokoušel násilně vniknout do kanceláře vychovatelek – poškodil při tom zárubně i zámek dveří. Ostatní obyvatelé ubytovny si ale ničeho nevšimli. Po oznámení události správci objektu byli přivoláni strážníci i policisté, kteří provedli kontrolu i dalších prostor. Tam už žádné další poškození ani cizí osoby nezjistili. Případ dále řeší Policie ČR.

 

Přebral a ustlal si na chodníku – včera po půlnoci zachytil kamerový systém osobu ležící na chodníku před Národním domem. Na místě hlídka MP našla spícího místního mladíka, zjevně pod vlivem alkoholu. Muž se strážníky komunikoval, lékařské šetření odmítl a na vysvětlení uvedl, že to „trochu“ přehnal s pitím. Po kontrole totožnosti odešel směrem k domovu.

 

-red,mp-