Myslivecké sdružení Vltava oslavilo 50 let

Myslivecké sdružení Vltava slaví v tomto roce 50 let od svého založení. Ve dnech 8. až 12. května pořádá při této příležitosti Volarské Myslivecké dny. 

 

Hlavním dnem oslav Mysliveckého sdružení Vltava se stala sobota 11. května, kdy se na volarském náměstí uskutečnila velká společenská akce. Přiblížit myslivost nejen myslivecké, ale hlavně laické veřejnosti a dětem, to byl cíl těchto slavností. K vidění byly prodejní stánky českých i zahraničních firem s mysliveckým zbožím, zbraněmi, noži, dalekohledy, oblečením, vábničkami, ale také obrazy či porcelánem s mysliveckou tématikou. 

 

Nejen v sobotu, ale po celou dobu Mysliveckých dnů byla k vidění ve společenském sále radnice výstava trofejí z celého Prachaticka. Návštěvníci mohli shlédnout i trofeje z loveckého zámku Hluboká, pozornost jistě upoutaly i trofeje a preparáty africké zvěře. 

 

Bohatý sobotní program nabídl ukázky vábení zvěře, norování lišek či ukázky sokolnictví. Nejmenší návštěvníky zaujalo vystoupení kouzelníka Jardy Rusa, své kulinářské umění předvedl se zvěřinou šéfkuchař restaurace Stará Myslivna z Konopiště Tomáš Záhorský. Velkou pozornost si právem zasloužila ukázka umění vícemistra světa a mistra Evropy v Timbersportu Martina Komárka a jeho kolegů. Jde o soutěžní klání dřevorubců v různých disciplínách s pilami či sekerami.

 

K poslechu hrály kapely Vonička, moravská kapela V-Band a hlavním hudebním hostem byli známí Babouci.

 

Záštitu nad akcí převzali ministr zemědělství Petr Bendl a hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. 

 

 

(ir)

 

Fotografie ze sobotního dne Mysliveckých dnů:

{gallery}volary/foto_obce/2013_05/ms_vltava_05_11{/gallery}