Speciální edice Klostermanna

 

 

 

Pivovar Dudák slaví narozeniny Karla Klostermanna speciální edicí piva   

 

 

 

       Strakonický pivovar Dudák vydává speciální edici své premiové značky Klostermann. Jedná se přesně o 173 litrových lahví s patentním uzávěrem a originální etiketou. Měštanský pivovar Dudák, který je jediným pivovarem u nás patřícím městu, tím uctí 173. výročí od narození spisovatele Šumavy Karla Klostermanna. Ten se narodil 13.února a právě od soboty 13. února se bude také pivo prodávat. „Edice je určená jak pro milovníky Šumavy, tak i našeho piva. Do lahví s patentním uzávěrem  stáčíme nefiltrované pivo. To znamená, že pivo neprochází tepelnou úpravou, má v této podobě výraznější chuť, ale kratší trvanlivost,“ uvádí sládek pivovaru Vlastimil Matej.

 

 

       Pivo se bude prodávat výlučně na pivovarské prodejně na strakonickém Podskalí. Společně s tím zde bude ke koupi také Klostermannova kniha “Ze světa lesních samot”. Tu v reedici vydal spolek Karel Klostermann, spisovatel Šumavy, má novou grafiku a text, který je bližší současnému čtenáři. Kniha zde společně s pivem bude v nabídce ve speciální dřevěné bedýnce.

 

 

       Polotmavá 13 Klostermann se ve Strakonicích vaří od roku 2008. Od té doby nasbírala i celou řadu ocenění – například na žatecké Dočesné či Zlaté pivní pečeti. Z tohoto hlediska se jedná o nejúspěšnější pivo z celého portfolia pivovaru. O 10 let později uvařil tehdejší sládek pivovaru Dušan Krankus světlého bratříčka. V tomto případě se jedná o dvanáctistupňové pivo.

 

 

       Polotmavý i světlý Klostermann se ve Strakonicích vaří klasickým způsobem na dva rmuty. Následně týden kvasí v otevřených kádích na spilce, odkud putuje do vychlazených prostor ležáckého sklepa strakonického pivovaru. Zde odpočívá šedesát dnů než se stočí do lahví, sudů a doputuje k zákazníkům.

 

 

Pavel Pechoušek
Pracovník PR

 

Klosterman

 

 


 

{jcomments off}