Kaplička na Brantlově dvoře

 

 

 

Kaplička na Brantlově dvoře: Zvon a dokončení její opravy

 

 

 

1. září byl pro Kapličku na Brantlově dvoře a pro spolek Vimpersko významný den.
k

 

 

       Ve Zvonařství Votruba v Myslkovicích se pro kapličku odléval zvon. Někteří z nás byli u odlévání zvonu spolu se členy jiných spolků, které opravu podporují, přítomni. Když se zvon odlil, s velkou netrpělivostí jsme čekali na zprávu od mistra zvonaře, pana Votruby, zda se povedl. Dostali jsme ji 2.září v době, kdy právě probíhalo Opékání špekáčků a malování na asfalt na Hřišti nad Pekárnou.Tam jsme se s vámi mohli o tuto radostnou zprávu podělit.

 

 

       Den předtím jsme se spolu s odborníky byli podívat na Kapličku na Brantlově dvoře. Kaplička je již téměř hotová. Sešli jsme se u ní, abychomvybrali barvu její fasády a vnitřního interiéru. Vybrali jsme barvu, která nejvíce odpovídá původní barvě a která bude Kapličce nejvíce slušet. 🙂 Na fotce s proužky barev je to ta s číslem 51 na konci.

 

 

       Na fotkách si můžete všimnout, že kaplička je již téměř hotová a vypadá jako nová. Na rozdíl od nich už nemá lešení a je natřená novou barvou. V následujícím týdnu nás čeká výmalba uvnitř, položení podlahy, oplocení sousedního pozemku, provedení zemních prácí v okolí kapličky a bude hotovo.

 

 

       Kaplička bude opravena především díky vám všem, kteří jste na její opravu přispěli nebo jste se na její rekonstrukci prací nebo darem podíleli. Proto s velkým potěšením oznamujeme, že

 

 

 

v neděli 11.10. 2020, ve 14.00 proběhne žehnání zvonu a kapličky.

Zcela opravená kaplička bude slavnostně otevřena.

 

 

 

Těšíme se na vás u nové Kapličky na Brantlově dvoře.

 

 

n

 

vaše Vimpersko z.s.

 

vimpersko-logo-cmykzelenacerna

 

 

 

 

 

 

Fotky nového zvonu pořídila Martina Bělíková a setkání u Kapličky vyfotila Petruška Litvanová.  

 

 

{gallery}Jitka/rok2020/zari/kaple{/gallery}  

 


 

{jcomments off}