Gymnastika a COVID-19

 

gymnas

 

 

Sportovní gymnastika a COVID – 19

 

 

 

 

 

       Covid – 19 všem, tedy i sportovcům dost zkomplikoval život. Pro gymnastky to znamenalo výpadek soutěží za celé pololetí a zákaz vstupu do tělocvičny. Pohyb dětem chyběl a tak jsme přemýšleli, co s tím. A dostali jsme nápad, chodit trénovat do areálu fotbalové hřiště, kde je velká molitanová žíněnka pro skok vysoký, výborná běžecká dráha a v blízkosti street workout.

 

 

 

       Velice oceňuji přístup všech, kteří nám pomohli tento nápad realizovat. Vedení ZŠ Smetanova zapůjčilo trampolínu, oddíl volejbalu nám poskytl zázemí v kabinách, fotbalisté tolerovali, že jim skáčeme přímo za brankou a občas i na trávníku. Jediným problémem bylo počasí.

 

 

 

       Gymnastkám venkovní tréninky přinesly hodně nových pozitivních zkušeností. Např., že se přemety, fliky i salta dají skákat i na trávě. Pozorováním trénujících lyžařů zjistily, že se hřiště dá obíhat i hodinu bez újmy na zdraví. Obdivovaly fotbalisty, kteří se zápalem trénovali i v dešti. Naučily se několik zajímavých kombinací prvků a tréninkem ve venkovní posilovně byly nadšeny. Zvládly i prvky, o kterých si myslely, že jsou pro ně nedostupné. Vzorem jim byli mladíci, kteří dělali např. shyby s 20 kg závažím připevněným v pase. Tréninky venku se nám natolik zalíbily, že jsme se rozhodli chodit občas na hřiště i v příštím roce.

 

 

 

       Přišel začátek prázdnin a nám se vůbec nechtělo končit. Také i proto, že čtyři děvčata po prázdninách budou nastupovat na střední školu a s největší pravděpodobností nebudou tréninky stíhat. Tím, že jsme chodili společně trénovat až do konce školního roku, jsme se s nimi mohli /až naradi/ rozloučit a také jim předat upomínkové dárky.

 

 

 

       „Danielko, Lindo, Adélko a Terezko moc Vám děkuji za výbornou dlouholetou reprezentaci oddílu sportovní gymnastiky. Byly jste vzorem pro mladší děvčata a věřím tomu, že kamarádství, které jste zde navázaly, vám vydrží hodně dlouho. Ráda bych vás časem přivítala i v řadách trenérek. Ať se vám i nadále všechno daří.“

 

 

 

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG
TJ Šumavan z.s. Vimperk

 

 

{gallery}Jitka/rok2020/cerven/gymnas{/gallery}

 (Na fotografiích koláže, které se předali končícím gymnastkám a fotka DVD, na kterých mají zaznamenánu celou svojí závodní kariéru.)

{jcomments off}