Mladý programátor již odstartoval

 

 

 

 

Mladý programátor již odstartoval

 

 

 

 

 

       Leden 2020 zahájilo Všeobecné a sportovní gymnázium Vimperk ve spolupráci se spolkem VIM.Perk  kroužkem programování. Mladého programátora navštěvují žáci osmiletého gymnázia a základních škol na Vimpersku. „Zájem předčil naše očekávání“, uvedl Petr Ulč, zástupce spolku VIM.Perk. 13 chlapců a 2 dívky se zaujetím odkrývají taje programování, s nimiž je seznamuje Mgr. Jindřich Turek. Jeho pravou rukou je žák vimperského gymnázia Jakub Vonášek, který při výuce pomáhá zkušenějším žákům.

 

 

 

       Účastníci se seznámí nejen se základy algoritmů, využívání podmínek a cyklů, ale i řadou dalšího. Získané dovednosti a znalosti pak mladí programátoři využijí k vytvoření jednoduchých 2D her. Kroužek je podpořen z dotačního programu Jihočeského kraje a MAS Šumavsko.

 

 

 

       “Nejen absolventi kroužku, ale samozřejmě všichni milovníci programování a práce s virtuální realitou mohou informatiku studovat přímo na naší škole”, řekl Jan Heřta, ředitel gymnázia Vimperk. V letošním roce vimperské gymnázium otevírá nový studijní obor Informační technologie. 

 

 

Mgr. Kateřina Koubová

 

 {gallery}Jitka/rok2020/unor/program{/gallery}

{jcomments off}