Pohodová neděle 2019

 

 

 

Pohodová neděle 2019

 

 

 

 

 

       Poslední listopadová neděle patřila již potřetí vimperským podnikatelům, módě a všem talentovaným lidem z Vimperka, jeho okolí a Jižních Čech vůbec. I když od jejího konání uběhly už tři týdny, pořád je na co vzpomínat. Na místě proběhly tradiční módní přehlídky, drobní podnikatelé a majitelé obchodů zde měli své stánky, hodně se tančilo, jedlo a pilo.

 

 

 

 

       K vidění byly modely Gomi Ivany Rajniakové, děti vynesly oblečení z obchodu Fashion Hany Chalupové. Svou módní přehlídku měl i obchod Sport 11 Šumava, spodní prádlo Andrie z Univerzalu Zdenky Heřtové a nakonec se představila se svými modely i Střední odborná školaTřeboň. Studentky a studenti se představili pod vedením Jany Řeřábkové. Mezitím tančily děti velké a malé děti z Move to Live pod vedením Ivety Pavlíkové a Míši Sochové. Nechybělo ani představení LastradanceAcademy ze Strakonic. Celým odpolednem nás provázely slečny z dramatického kroužku při vimperské ZUŠ Dáda Hadravová, Elen Benešová, Barbora Švábková a Zuzka Caisová. Vedla je Dana Kubíčková. Kdybychom měli shrnout Pohodovou neděli do několika slov, bylo by to jednoduché. Děkujeme, že jste přišli, předváděli modely, prodávali své zboží a pomáhali nám. Bylo to skvělé, bylo nás hodně a už potřetí se nám to všem náramně povedlo. Do sbírky na opravu Kapličky na Brantlově dvoře se díky nám všem podařilo během Pohodové neděle získat skvělých 18 098 Kč.

 

 

 

 

       Nedokázali bychom se přitom obejít bez vaší pomoci. Proto chceme poděkovat Senior klubu Vimperk, hlavně Lídě Pešlové, Jarce Jandové, manželům Pomezným, Haně Důrové. U vstupu jsme se potkali s Vojtou Vlčkem a Stáňou Kubačkovou, celé to spolu s námi postavili Ivan Strašil, Lukáš Blaschko, Dan Spicar, Pepa Zeman, Pepa Šísl, Jirkové Vávrové a Milan Pešek. Jemu patří velký dík i za všechny usměvavé fotky. Fotil taky Standa Hubáček. Velice nám pomohly i Blažena a Petra Strašilovi, Ivana Rajniaková, Světlana Kysilová, Eva a Klárka Říhovi. S propagací nám pomáhala Jana Matějčková a Blanka Lankašová. V dětském koutku byly Lída Kroupová a Světlana Ferková. Pomáhaly dětem s workshopem šití a řemesel, který podpořila Jihočeská hospodářská komora. Z koutku to měly děti blízko i ke tkalcovskému stavu Mirky Fridrichové Kunešové, kde se v rámci workshopu učily tkát.

 

 

 

 

       Letos jsme měli nejhezčí výzdobu sálu. To by se nepodařilo bez přípravy, kterou celé věci věnovala Iva Schwambergerová z obchodu U Kocoura. Spolu se Šárkou Janáskovou se postaraly o to, že sál Cihelny vypadal výborně.

 

 

 

 

       Na místě jste se mohli nechat učesat od studentek Báry Fübachové, Evy Růžičkové, Karolíny Němcové a Lenky Chybové ze Střední školy a Základní školy, Vimperk, Nerudova. Všem výše jmenovaným moc děkujeme. Neobešli bychom se ale bez finanční pomoci našich sponzorů, kterými jsou Město Vimperk a firma VAVI. Velikou materiální pomoc nám poskytly Městské kulturní středisko, Epigon a společnost BUSEM, která zdarma přepravila modely a modelky z Třeboně do Vimperka a zpět. Velké díky patří i manželům Strakovým za bezplatné zapůjčení Cihelny a manželům Vítovcovým za zpřístupnění sálu a pomoc. Ještě jednou velké díky vám všem a na shledanou na Pohodové neděli 2020.

 

 

 

Spolek Vimpersko  

 

 

 Foto : Milan Pešek

  {gallery}Jitka/prosinec/peseknedele{/gallery}

 


 

 

 

Foto : Stanislav Hubáček

   {gallery}Jitka/prosinec/hubaceknedele{/gallery}

{jcomments off}