Plný počet z Týna nad Vltavou

 

 

 

Plný počet z Týna nad Vltavou

 

 

 

 

       Do Týna nad Vltavou jsme odjížděli poprvé k ligovým utkáním. Jednou jsme odehráli zápas na této palubovce a to před letošní sezonou v přátelském utkání. Netradičně jsme odehráli tři utkání a to proti týmům ze Strakonic, Soběslavi a Lišovu.

 

 

 

 

 

 

FBC Strakonice B – TJ Šumavan Vimperk 3:5 ( 0:1 – 1:1 – 2:3 )

 

 

Branky Vpk: 05:23 Havelka, 16:32 Havelka (Pek), 35:02 Pešl ml., 36:18 Robl (Havelka), 42:15 Pešl ml. (Havelka)

Vyloučení: 1:4 – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Petr Holeček a Jiří Kohnheiser– Diváků: 15

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Petr, Hrdlička; Pešl st., Jungvirt – Pek, Myslík, Havelka; Robl, Chval

 

 

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

       Utkání začalo velmi opatrně z obou stran. První kdo v utkání skóroval, jsme byli my,což nebývá obvyklé. Dokonce jsme první třetinu vyhráli, aniž bychom inkasovali, což už se nám nestalo možná i roky. Soupeř na začátku druhé třetiny využil přesilové hry po třech vteřinách, kdy po špatném obranném postavení proti rozehrávce nechal soupeři jednoduché vyrovnání. Po minutě jsme si však vedení vzali zpět. Soupeř byl aktivnější, ale naši dobrou obrannou hrou, jsme ho do šancí příliš nepouštěli a naopak jsme se dostávali do úniků, kterých jsme bohužel nevyužili. Přesto, že jsme měli spoustu šancí, výsledek byl po druhé třetině pouze o jeden gól. Po dvanácti vteřinách na začátku třetí třtiny však bylo opět srovnáno. Na hráče přicházela nervozita, ale v polovině poslední části se nám povedlo během minuty odskočit soupeři o dva góly a hned bylo veseleji, ale jen na chvíli. O pár vteřin později jsme neproměnili trestné střílení a soupeř i hned po rozehrání rychlou kombinací snížil na rozdíl jedné branky. Tři minuty před koncem si vzali vimperští oddechový čas a následně po domluvené akci vstřelili pátý gól. Následná dvě oslabení jsme dokázali přežít a oplatit soupeři dvougólovou porážku z prvního turnaje.

 

 

 fcb

 

  

 

 

Banes Florbal Soběslav – TJ Šumavan Vimperk 5:7 ( 0:2 – 2:2 – 3:3 )

 

 

Branky Vpk: 09:00 Pešl ml. (Robl), 13:04 Hrdlička (Pek), 20:00 Hrdlička(Pek), 26:41 Hrdlička(Pešl st.), 30:56 Pešl ml.(Chval), 36:03 Pešl ml. (Petr), 44:28 Jungvirt

Vyloučení: 1:2 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Lukáš Teska a Adam Hofhansl – Diváků: 10

Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6, 5:6, 5:7

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Petr, Hrdlička; Pešl st., Jungvirt – Pek, Myslík, Havelka (do 18min.); Robl, Chval

 

 

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

       Do druhého utkání jsme vstupovali po dvaceti minutové pauze od předchozího utkání. Opět jsme hráli zodpovědně odzadu a soupeř si nevěděl rady kudy se dostat k naší brance. Přesto, že jsme v polovině utkání vedli rozdílem čtyř branek, na konci druhé třetiny soběslavští vsítili dva slepené góly a výsledek přestal být jednoznačný. Na začátku třetí části poodskočili vimperští na rozdíl tří a po ubránění oslabení dokonce čtyř branek, ale soupeř nic nevzdal a o pár vteřin později jedním a o minutu později druhým gólem snížil opět na dvě rozdílné branky. Tři minuty před koncem utkání se soupeř prosadil po páté a nastalo drama. O chvíli později soběslavští odvolali brankáře a vimperští si vzali timeout. Velký závar se dařilo úspěšně bránit a dokonce vsítil sedmý gól do prázdné branky, který rozhodl o druhém vítězství pro naše florbalisty na turnaji.

 

 

 

 

 

 

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Sokol Lišov 4:3 ( 1:1 – 3:1 – 0:1 )

 

Branky Vpk: 12:25 Pešl st. (Pešl ml.), 21:37 Hrdlička(Robl), 23:26 Pešl ml. (Chval), 25:53 Havelka (Pešl ml.)

Vyloučení: 0:2 – Využití: 2:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Lukáš Teska a Adam Hofhansl– Diváků: 5

Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Petr, Hrdlička; Pešl st., Jungvirt – Pek, Myslík, Havelka; Robl, Chval

 

 

 

Hodnocení třetího utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

       Neobvyklé třetí utkání jsme hráli se soupeřem, se kterým jsme hráli první utkání letošní sezony a nebylo pro náš tým úplně povedené. Oba týmy vstupovaly do zápasu s vědomím, že toto utkání bude spíše o vůli a komu zbylo více sil. Leč jak to tak bývá, hráči byli upozorněni na nejlepšího hráče soupeře, přesto tento hráč osamocen před naší brankou vsíti první gól utkání ve čtvrté minutě. Na konci první části vimperští využili přesilovou hru po kombinaci syn – otec a třetina skončila smírným skóre. V polovině utkání se našemu týmu povedlo odskočit o dvě branky a po využití následné přesilovky to vypadalo, že si v klidu kráčíme pro třetí vítězství. Hráči Lišova však na konci druhé třetiny snížili a v páté minutě třetí části bylo skóre již jen o jeden gól. Drama vrcholilo, ale přesto, že si oba týmy před koncem utkání využili svoje timeouty, změna výsledku už se nekonala. Vimperští si mohli oslavně zaskákat své třetí vítězné kolečko.

 

 

 

 

Celkové shrnutí:

       Sestava i s novými hráči si začíná sedat. Do obrany už to začíná být lepší, hlavně se mi líbí obětavost hráčů. Škoda nevyužití spousty šancí, zejména proti Strakonicím, zápasy bychom mohli dohrávat více v klidu a zbytečných chvilkových nepozorností v daných momentech utkání, díky kterým zbytečně inkasujeme.Určitě jsme nepočítali s plným počtem bodů, ale odvážíme si je zaslouženě.

 

 

 

 

 

Další turnaj sehrajeme v neděli 1.12. v Obloukové hale ve Strakonicích proti FBC Spartak Kaplice (9:00) a FBC Štíři České Budějovice C (14:00)

 

 

 

 

Pokud jsi starší 15ti let, PŘIDEJ SE K NÁM!!

Pokud se chceš přidat mezi nás nebo navázat s klubem jinou spolupráci stačí napsat na florbal.vimperk@seznam.cz

 

 

Držte nám palce a sledujte nás na www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

Máme též florbal pro veřejnost každou středu, kam si může přijít zahrát každý. https://www.facebook.com/groups/325008047560071

 

Tělocvična ZŠ Smetanova

Středa 19:30 – 21:00  

 

{gallery}Jitka/listopad/turnaaj{/gallery} 

Pozn. : Foto z předchozího turnaje

{jcomments off}