Studentský projekt INVENTA

 

 

 

INVENTA mezi nejlepšími v republice v oblasti kariérního poradenství

 

 

 

 

 

       INVENTA je projekt založený při vimperském gymnáziu, který působí v oblasti zahraničních výjezdů pro studenty. V následujícím článku bychom Vás rádi informovali o službách a možnostech, které INVENTA všem zájemcům o zahraniční pobyty, a zároveň s Vámi sdíleli radost z hlavní ceny, kterou INVENTA nedávno získala v celorepublikové soutěži “Národní cena kariérového poradenství 2019”.

 

 

 

       Během dosavadní dvouleté činnosti zrealizovala INVENTA několik workshopů/přednášek s cílem inspirovat a motivovat současné studenty k zahraničním výjezdům. INVENTĚ se navíc podařilo vytvořit funkční systém mentoringu, který umožňuje sdílení zkušeností a individuální komunikaci se zájemci o tento typ výjezdů. Autoři projektu – absolventi vimperského gymnázia – projekt vytvořili na základě vlastních zahraničních zkušeností (vysokoškolské studium, dobrovolnické pobyty, jazykové kurzy, …) a s motivací pomoci realizovat vlastní zahraniční výjezdy všem zájemcům z řad středoškolských i vysokoškolských studentů. Pro tyto účely byla vytvořena webová platforma: https://inventa7.wixsite.com/inventa 

 

 

 

invent - kopie       3.10.2019 reprezentovala Karolína Předotová INVENTU v Praze na konferenci u příležitosti vyhlášení Národní ceny kariérového poradenství. INVENTA si do Vimperka kromě hlavní ceny udělené odbornou porotou přivezla i cenu publika, o které v průběhu konference hlasovali zástupci zúčastněných projektů. V minulém týdnu se Marie Shaikovski za INVENTU zúčastnila pobytu ve slovinské Lublani, který byl spojen s výhrou. V rámci pobytu účastníci navštívili místní kariérní centra, gymnázia i vysoké školy, které nabízejí studentům možnosti kariérního poradenství a nabídky zahraničních studijních pobytů skrze programy Evropské unie. Studijní pobyt byl pro INVENTU velice podnětný a inspirativní.

 

 

 

 

       Získaná cena pro nás znamená povzbuzení do další činnosti i příležitost k dalšímu rozvoji díky získaným kontaktům a novým podnětům. Děkujeme všem, kteří projekt podporují, a těšíme se na spolupráci se všemi, které naše činnost zaujala. Jsme tu pro Vás a těšíme se na Vaše zprávy – ať už z řad studentů ohledně pomoci s realizací výjezdu, z řad učitelů se zájmem o spolupráci s INVENTOU na Vaší škole či z řad absolventů zahraničních výjezdů, kteří by rádi rozšířili naše mentorské řady.

 

 

 

 

Více informací na našem webu a Facebooku.

 

 

 

 

Za INVENTA tým Vimperáci Majda, Kája, Dominik a Verča 

 {gallery}Jitka/listopad/inventa{/gallery}

{jcomments off}