Beseda s Vladimírou Dvořákovou

 

 

„30 let svobody“ s Vladimírou Dvořákovou

 

 

dvorak

 

 

       Po Eriku Taberym, šéfredaktoru týdeníku Respekt, a Václavu Malém, světícím biskupovi pražském, přijala pozvání do Vimperka další významná osobnost současnosti a komentátorka politické a veřejné scény, profesorka Vladimíra Dvořáková. Prof. PhDr. Vladimíra Dvořáková, CSc. je přední česká politoložka působící na Katedře politologie Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. Do povědomí veřejnosti se dostala coby předsedkyně Akreditační komise ČR svým nekompromisním postojem v případě skandálů Právnické fakulty ZČU v Plzni. Pravidelně se vyjadřuje k aktuálním kauzám, a to např. v pořadu Jak to vidí (ČRo Dvojka) i v jiných veřejnoprávních i soukromých médiích. Za příkladné občanské postoje a občanskou statečnost obdržela Cenu Františka Kriegla, udělovanou Nadací Charty 77.

 

 

 

       Profesorka Dvořáková vystoupí ve Vimperku v rámci cyklu „30 let svobody“ hned dvakrát. Poprvé ve čtvrtek 17. října od 18:00 v sále MěKSu, kde bude besedovat s veřejností na téma polistopadového vývoje a současné politické kultury, zejména pak populismu. Vstupné je dobrovolné. Podruhé vystoupí v pátek 18. října na gymnáziu, kde bude o podobných tématech diskutovat se studenty.

 

 

 

       Zveme všechny zvídavé, kteří se o naši národní politiku a její směřování zajímají, aby přišli s paní profesorkou besedovat. Možností setkat se a dokonce diskutovat s osobností jejího formátu není ve Vimperku příliš mnoho, byla by proto škoda příležitost nevyužít.

 

 

Adéla Jiříková

Vimperk žije! 

 

dvorakova

{jcomments off}