lenora

Červený kříž pomáhá v Lenoře

 

kriz 

 

 

 

Jak neziskové organizace pomáhají při mimořádných událostech?

 

 

 

 

 

       V říjnu náš region bohužel dostala do všeobecného povědomí mimořádná událost v Lenoře. Je obdivuhodné, jak dobře zafungovalo nejbližší okolí zasažených lidí, místní samospráva, ale i lidé nejen ze sousedství.

 

 

 

       Jak se zapojily nestátní neziskové organizace, sdružené v tzv. Panelu NNO Jihočeského kraje? Do okamžité pomoci na místě se zapojily jednotky dobrovolných hasičů, o psychosociální podporu se postaraly organizace Český červený kříž, Charita ČR a Portus Prachatice, pod patronátem krajského psychologa HZS. Finanční podporu díky sbírkovému účtu zaštítila Nadace ADRA.

 

 

 

       Díky Panelu NNO úzce spolupracujeme jak s Jihočeským krajem, tak obcemi Prachatice a Lenora, HZS, Úřadem práce, Nemocnicí Prachatic apod.

 

 

 

       Neziskovky totiž nejsou partou amatérů, ale důležitou součástí občanské společnosti, která využívá potenciál dobrovolníků. Tito lidé jsou často profesionálně vzdělaní, důkladně proškoleni a nadto ochotni pomoci ostatním. V našem případě jsou i zapojeni do systému krizové připravenosti. Všem kolegům proto moc děkujeme za spolupráci!

 

 

 

Mgr. Zuzana Pelikánová, DiS.

OS ČČK Prachatice

lenora

{jcomments off}