Sezona pořád nekončí, Velikonoce si lyžaři užijí

Ani na konci března nepřijdou lyžaři na Šumavě o svůj milovaný sport. Běžkaři i sjezdaři můžou směle vyrazit na Šumavu, v provozu budou zdejší největší skiareály a rovněž běžecké stopy budou nachystány. Příhodným podmínkám pro velikonoční lyžování napomohlo sněžení v minulých dnech, když napadlo cca dvacet centimetrů nového sněhu.

 

Největší lyžařské středisko centrální Šumavy – Zadov – nabízí na Kobyle minimálně půl metru prachového sněhu, přičemž ceny za skipasy jsou oproti hlavní sezoně snížené. Zadovští provozovatelé už zastavili vleky na Churáňově, ale lyžařští nenasytové mohou na Kobyle o Velikonocích (až do neděle) ještě využít večerního lyžování. Mimo provoz už je také areál na Nových Hutích.

 

Výborné podmínky hlásí rovněž kvildský skiareál. Na sjezdových svazích je mezi 70 – 150 cm přírodního a technického sněhu, mimo sjezdovky cca 50-60cm přírodního sněhu. “O velikonočním pondělí lyžujeme od 9:00 do 12:00 hod za symbolických 10,- Kč,” informoval z Kvildy Richard Jirouš.

 

Sněhové podmínky v okolí Českých Žlebů se za poslední týden díky mrazům a sněžení ještě mírně vylepšily a tak místní skiareál bude v provozu i v průběhu velikonočních svátků, a to už od pátku až do pondělí.  Na sjezdovkách zde leží od 30 do 60cm sněhu, mimo sjezdovky 20 – 40 cm, podmínky pro sjezdování jsou tudíž velmi dobré, navíc se jezdí s výraznějšími mimosezónními slevami.

 

Z dalších lyžařských areálů nacházejících se v centrální Šumavě pojedou o Velikonocích vleky na Kubově Huti.

 

 

skikvilda

Skiareál Kvilda, foto: Josef Rychtář

 


Svá úzká prkýnka nemusí do sklepů uklízet ani běžkaři. Téměř všechny trasy na Šumavě budou před víkendem najety. Konec sezony ohlásili jen na Stožecku, neupravuje se oblíbený okruh kolem Chalupské slatě mezi Borovými Ladami a  Novými Hutěmi a nesjízdný je úsek Horská Kvilda – Antýgl.

 

(jr)