IX. ročník Bitvy na Winterbergu

 

 

 

Devátý ročníku Bitvy na Winterbergu a jediného ohňového festivalu na jihu Čech 

 

 

 

 

       Po předchozích úspěšných ročnících se opět na vimperské kulturní scéně objeví již deváté pokračování bitvy na Winterbergu letos s podtitulem Za devatero horami. Ani tentokrát návštěvník nebude ochuzen o středověkou kapelu, staré známé a oblíbené pasáčky vepřů Subulcus, o scénickou bitvu a další šermířská a divadelní vystoupení. Nejednoho muže okouzlí krásné tanečnice a odvážní se mohou nově přiučit práskání s bičem. To vše v areálu letního kina Vimperk.

 

 

       Ve spolupráci s performery z Písku, Fuegnis, pokračujeme v doprovodné akci s názvem Art Camp, která nabízí nejrůznější workshopy jak pro děti, tak dospělé. Vyzkoušíte si, jaké to je točit s poi (míčky), tyčí nebo s hulahoop (obručí). Účast přislíbil i známí performeři z různých koutů republiky. Celá akce bude zakončena společnou ohňovou a světelnou show. Nenechte si ujít jediný ohňový festival na jihu Čech.

 

 

       Začínáme v sobotu 3. srpna od 13. 00 hodin a vstupné je jednotné na celý den 100 Kč, děti do 125 cm zdarma. O doprovodný program ve formě lukostřelby, ukázky zbraní, historického ležení, malování na perníčky, hry pro děti, bude opět postaráno. Kompletní program naleznete na webu spolku nebo na Facebooku a Instagramu.  

 

Spolek historického šermu Artego

  {gallery}Jitka/cervenec/artego{/gallery} 

{jcomments off}