Den řemesel

 

 

Den řemesel v Nerudovce

 

 

 

       V pátek 31. 5. proběhl další Den řemesel, který již tradičně pořádá Střední škola a Základní škola Vimperk. Akce byla určena žákům základních a mateřských škol, ale i široké veřejnosti.

 

 

      Návštěvníci postupně prošli jedenáct stanovišť, která nabízela nejen mnoho informací, ale i praktických ukázek týkajících se technických oborů školy. Děti se podílely na výrobě hmyzích hotelů, které si po ukončení akce odnesly. Soutěžily v  technických dovednostech a ti nejmenší také malovali obrázky s technickou a stavební tématikou. V části elektro účastníci akce zkoušeli pájení elektrických obvodů a práci s elektronickým mikroskopem, které zde zajistili zástupci společnosti Rohde & Schwarz. Fyzikální stanoviště pak předvedlo speciální stavební měřicí techniku, jako je termokamera, čidla vlhkosti apod.

 

 

       Kromě jemné elektroniky a stavebních řemesel byla součástí programu i ukázka stavební a zemědělské techniky. Strojní vybavení pro obory Opravář zemědělských strojů a Strojník silničních strojů je poměrně rozsáhlé a dětem se líbila nejen vyvážečka, nový traktor, ale také kolový nakladač a pásové rypadlo.

 

 

       Ve školním internetovém rádiu a televizním studiu Epigon byly připraveny ukázky práce moderátorů a děti tak mohly bavit své kamarády v přímém přenosu, neboť celá akce byla ozvučena právě vysíláním rádia Epigon.

 

 

      „Věřím, že si všichni náš Den řemesel příjemně užili a dopoledne, které zde strávili, bylo zábavné“, uvedl ředitel školy Ing. Petr Žuravský.

 

 

Mgr. Kateřina Koubová

{gallery}Jitka/cerven/den_remesel{/gallery}

{jcomments off}