V Klatovech čekají 186 posádek

Dlouho očekávaný motoristický svátek dorazil do Klatov. Ve dnech 26. – 27. dubna se uskuteční 54. Rallye Šumava Klatovy a 28. Historic Vltava Rallye.

R - kopec

 

Na trať Šumavy se v pátek 26. dubna vydá 77 posádek a nebude rozhodně chybět nikdo ze širší české špičky. Hlavním favoritem je tovární posádka Kopecký – Dressler s Fabií R5, ale o místa na stupních vítězů mají zájem i další – téměř domácí Václav Pech, nastupující hvězda české rally Filip Mareš i další naši špičkoví piloti jako Vlček, Odložilík, Trněný, Černý, Štajf Jakeš, Kopáček a další – přihlášeno je celkem 14 speciálů R5 a tři vozy ve třídě 13.

 

Slušné je zastoupení i ve zbývajících třídách, kde se téměř všude nechají čekat tvrdé boje o přední místa. Startovní listina 54. RŠM

R - stratos

Nejen jako závod MČR, ale i jako závod Mistrovství Evropy se jede 28. Historic Vltava Rallye a tomu odpovídá i stovka přihlášených posádek mezi kterými se můžeme těšit na opravdu zvučná jména i legendární vozy a to jak česká, tak i zahraniční.

 

Kompletní startovní listinu Vltavy najdete zde.

R - trojan

 

Start na klatovském náměstí proběhne v pátek v 15.00 pro historiky a v 17.30 pro vozy Rallye Šumava. Do cíle pak posádky dorazí v sobotu v 16.47 ( Vltava) resp. 18.52 ( RŠM).

Harmonogram soutěží zde.

 

 

Text: doc

Foto: Antonín Šíma