Týdenní projekt Edison

Dnešním dnem odstartoval na ZŠ TGM týdenní projekt Edison

 

     Multikulturní projekt Edison, který má za cíl spojit mladé lidi různých národností, přináší do ČR organizace AIESEC. ZŠ TGM pořádá akci již podruhé a nutno dodat, že bez vstřícnosti rodičů by určitě nebyla úspěšná. Stážisté jsou ubytování v hostitelských rodinách žáků školy a patří jim za to velké poděkování. Nejde jen o to, poskytnou střechu nad hlavou, ale zároveň ukázat, jak se žije u nás, jaké máme tradice, co jíme a třeba i to, jaké máme koníčky a čeho si vážíme. A že to není z důvodu jazykové bariéry vždy jednoduché, to si dovedeme představit. O to víc se snaží děti v hostitelských rodinách a vyzkouší si v praxi své komunikační dovednosti v angličtině. Děkujeme rodičům i za to, že věnují studentům svůj volný čas.

 

     Slavnostní zahájení akce proběhlo v Městském kulturním středisku ve Vimperku 4. 2. v 8. 15. Sedm stážistů z Gruzie, Ruska, Alžírska, Turecka, Číny, Indonésie a Brazílie se postupně představilo žákům 5. – 9. tříd. Dva vybraní žáci naopak zase představili v angličtině svou školu a všichni společně zazpívali školní píseň. Sedmice dále na určených stanovištích děti seznámila se svou zemí, s jejich zvyky, symboly, kulturou atd.

 

     Na prvním stupni proběhne seznámení s projektem v úterý. Na další dny jsou plánovány pro žáky prezentace, diskuze, hry na obou stupních základní školy. Vše v anglickém jazyce.

 

     Škola pro stážisty připravila exkurzi, výlet a třeba také návštěvu koncertu.

 

 

ZŠ TGM Vimperk  

     {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/unor/tgm_edison/{/gallery}

{jcomments off}