Krásné Vánoce a pohodový rok 2019 přeje Klapeto Vimperk

Mažoretky Klapeto Vimperk

 

Soubor mažoretek je od listopadu rozdělen do pěti skupin – přípravka, little kadetky, kadetky, juniorky a seniorky. Na tréninku se little kadetky zaměřují převážně na práci s batonem, tancují, dovádí, hrají hry. Kadetky pilují prvky flexibility, které se jim budou hodit do sestavy s pom. Juniorky se učí nové prvky s batonem a pomalu se seznamují i s prací s náčiním flag. Seniorky se tento rok věnují nejen nácviku nových sestav, ale jsou i asistentkami na trénincích kadetek a juniorek.

mazo PF 2019

 

Nejstarší děvčata letos několikrát vystupovala – např. na předvánoční akci Uniwellu Zdíkov, na vyhlášení ankety Talent okresu Prachatice, na maturitním plesu prachatické pedagogické školy.

 

1. 12. 2018 seniorky absolvovaly na Moravě seminář, při kterém se naučily mnoho nových prvků, které využijí v nových sestavách, a postupně tyto dovednosti předají i mladším děvčatům.

 

Vedoucí souboru Alžběta Rückerová zastupovala tým Klapeto Vimperk první prosincovou sobotu na sedmém celorepublikovém semináři v Olomouci. 2. 12. absolvovala seminář pro rozhodčí.

 

Přípravy soutěžní sezóny 2019 jsou v plném proudu. Organizátoři soutěže letos chystají osm kvalifikačních kol, jedno semifinále pro sólo s náčiním baton. Finále B se na jaře roku 2019 bude konat v Postřelmově, finále A pro náčiní baton v Ostravě a finále A pro náčiní pom, flag v Náchodě. Postupující z finálových kol budou moci vyrazit na ME do chorvatské Crikvenice a na MS do Prahy. Mimo tuto soutěžní linii mohou mažoretkové týmy podpořit svou účastí např. Grand Prix mažoretek na Slovensku, Grand Prix mažoretek v Rusku a mnoho dalších soutěží.

 

Krásné Vánoce a pohodový rok 2019 přeje Klapeto Vimperk!

 

Alžběta Rückerová  

 

{jcomments off}