Krajský přebor se moc nevydařil

Krajský přebor družstev – 17.11.2018

 

Krajský přebor družstev 2018 Jihočeského kraje a Kraje Vysočina ve sportovní gymnastice žen uspořádala z pověření ČGF – KSK Jih. Kraje a Kraje Vysočina Tělovýchovná jednota Spartak Trhové Sviny ve spolupráci s oddílem Merkur České Budějovice. Ve sportovní hale v Trhových Svinech soupeřilo o titul přeborník kraje celkem 24 družstev. Za Vimperk bojovala hned dvě družstva.

 

Ve družstvu A startovala Anna Kotrlíková, Lucie Hermanová, Adriana Košnarová a Kateřina Horová. Velice dobře si vedla zejména Lucie Hermanová, která získala za čtyři nářadí celkem 35,763 bod. Pro družstvo A byl tento závod prvním podzimním a tak se děvčata teprve „ rozkoukávala“ v novém závodním programu. Z kategorie III. ligy si přivezla 6 místo.

 

Družstvo B zastupovala Barbora a Lucie Zdeňková, Jitka Pelešková, Kristýna Niedobová a Sára Pulcová. Jejich zkušenosti z předchozích závodů jim moc nepomohly. Vypadalo to, že děvčata „neunesla tíhu okamžiku“ a na prvním nářadí – kladině pokazila, co se dalo. Celkem šest pádů se nedalo už ničím zachránit a i když ostatní nářadí dopadlo lépe, stačilo to pouze na 7. místo. Tak už to ve sportu chodí, ne vždy se všechno podaří, ale důležité je vydržet a jít s úsměvem dál.

 

{gallery}vimperk/2018/11_listopad/gymnastika2{/gallery}

 

Marie Kotlíková, Hana Košnarová

za oddíl SG TJ Šumavan z.s. Vimperk  

 

{jcomments off}