Výborné výkony závodníků Ski klubu

Výborné výkony na MČR na kolečkových lyžích

 

img 20180929 141030     Jedním z vrcholů letního přípravného období je pro lyžaře běžce každoroční mistrovství ČR v běhu na kolečkových lyžích. Tento třídenní seriál závodů složený z pátečního sprintu, sobotního distančního závodu bruslením a nedělního klasického výjezdu na Ještěd se již tradičně koná poslední víkend v září a pravidelně se zde schází kompletní domácí špička v běžeckém lyžování. Velice dobře si na těchto závodech vedli závodníci vimperského Fischer Ski klubu Šumava resp. studenti místního Sportovního gymnázia Vimperk.

 

     V pátečních sprintech se parádně představili naši dorostenci. V mladších dorostencích zvítězil a bral titul mistra ČR Lukáš Kalivoda, ve starším dorostu pak rovně nenalezl přemožitele Ondra Mánek. A ještě jedna medaile putovala v pátek do Vimperka, a to zásluhou Adély Novákové. Ta urvala bronz v kategorii juniorek, když v těsném souboji o centimetry předstihla taktéž vimperskou Barboru Havlíčkovou (DULI). Postupy do finálových si v pátek ještě zajistili: Pepa Tischer (6.místo, junioři), Jan Řezník (7.místo , mladší dorostenci), Tereza Řezníková (8.místo, juniorky), Honza Hojdekr (Sokol Stachy, 10.místo, starší dorostenci) a v hlavní kategorii mužů Tomáš Kalivoda rovněž 10. místo.

 

     V sobotních distančních závodech zazářili Ondra Mánek a Barbora Havlíčková vítězstvím a tituly ve svých kategoriích, stříbrná v kategorii juniorek pak skončila Adéla Nováková a bronz získal Lukáš Kalivoda. V první desítce dále figurovali Tonda Honsa (7.místo) a Honza Řezník (8. místo) v mladším dorostu, Honza Hojdekr (5.místo) a Šimon Pavlásek (8.místo) ve starším dorostu, Tereza Řezníková (7.místo juniorky) a Jakub Švejda a Pepa Tischler 8. resp. 10. místo v juniorech. V mužské kategorii byl Tomáš Kalivoda opět na 10. místě.

 

     V nedělním klasickém výjezdu jely o mistrovské medaile pouze kategorie dospělých a juniorů. Parádní výkon ukázala Barča Havlíčková, s rozdílem třídy zvítězila mezi juniorkami a ve společné kategorii žen nestačila pouze na extratřídu Kateřinu Smutnou. Pro bronz v juniorkách si dojela Adéla Nováková, junior Jakub Švejda skončil sedmý a svůj nejlepší závod odjel také Tomáš Kalivoda, prvním rokem v kategorii mužů, který se držel celou trať jen s malým odstupem na nejlepší a dojel na krásném pátém místě. Kompletní výsledky na www.sport-casomira.cz

 

{gallery}vimperk/2018/10_rijen/koleckove_brusle{/gallery}

Zbyněk Pavlásek

trenér SG a Fischer Ski klubu Šumava Vimperk  

 

{jcomments off}