sys

Lukáš Sýs o Mírovce

 

Mírová ulice jde do malého finále. Kdy bude její zpřístupnění pro obyvatele sídliště jsme se zeptali místo starosty Lukáše Sýse.

 

Kdy bude stavba dokončená a lidé tu budou moc parkovat?

 

Dne 13.09.2018 podalo město Vimperk na Odboru dopravy a silničního hospodářství žádost o povolení předčasného užívání stavby. V současné době je zahájeno řízení o předčasném užívání stavby, kdy se k tomuto budou vyjadřovat dotčené orgány. Pevně věřím, že nic nebude bránit tomu, aby se dotčené orgány vyjádřily k naší žádosti kladně a obyvatelé sídliště by mohli zrekonstruovanou ulici využívat již na konci měsíce září. Velmi rád bych chtěl obyvatelům této části sídliště poděkovat za jejich trpělivost při rekonstrukci ulice. Tato rekonstrukce nebyla jednoduchá a věřím, že bude všem sloužit ku prospěchu. Takže ještě jednou velké DÍKY!

 

Kolik tu opravdu bude nového stání pro auta proti minulému parkování?

 

Pokud zní otázka kolik bude opravdových ,,legálních“ parkovacích míst, tak to bude celkem 88. Místa, která budou navíc, to jsou ta na straně u základní školy, tak těch je 41 + plnohodnotná autobusová zastávka. Proč píši ,,legálních“? To je z důvodu, že zde díky rekonstrukci vznikne obousměrný provoz, bez jakéhokoliv omezení při oboustranném parkování osobních vozidel. Všichni si jistě vzpomeneme, že jsme museli čekat, než projede auto z jednoho směru, abychom mohli projet. Proto bych se nesoustředil jen na navýšený počet parkovacích míst, i když to nás na sídlišti samozřejmě velmi trápí, ale zdůraznil bych i další klad, a to již zmíněný obousměrný provoz a celkové zkrášlení této oblasti, a to nejen výměnou přístřešků pro kontejnery, ale celkovým vzhledem ulice .

 

Bude se dále pokračovat ve výstavbě nového parkování na sídlišti?

 

Ano. Chtěli bychom i nadále v regeneraci sídliště pokračovat. V současné době je zpracováván projekt a inženýrské činnosti na další části sídliště a to parkování v ulici Luční, bezbariérové propojení prostoru od mateřské školy a víceúčelového hřiště s prostorem, který vede k prodejně ,,Detva“ a s prostorem nyní rekonstruované ulice. V neposlední řadě musím zmínit, že dalším důležitým bodem této dokumentace je dvoupodlažní parkování v ulici SNP, které obyvatelům sídliště při parkování velmi pomůže.

 

Plánů je mnoho, je třeba udělat maximum i pro jejich realizaci…

 

{gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/zari/mirovka/{/gallery} 

 

{jcomments off}