Z Prachatic vezou body jen dorostenci

1.A muži

“A” tým bohužel nenavázal na 2 vítězství dorostenců na půdě Tatranu Prachatic a do Vimperka tak neveze ani bod. 

 

Tatran Prachatice – TJ Šumavan Vimperk 2:1 (2:1)

gól: 14. Vondrášek

sestava: Winter – Čech, Kvapil, Tischler, Blahout J. – Blahout V., Šíp – Pospíchal, Vondrášek (K), Podskalský (61. Šimandl)

 

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka: Do Prachatic jsme jeli neprohrát a nechat domácí na spodku tabulky. To samozřejmě neplatilo pro kluky z Prachatic, kteří jednoznačně vzhledem k jejich tabulkovému postavení museli vyhrát.

Do zápasu již naskočil uzdravený Chvosta, ale na marodku přibyl Císař a na střídačce byl nemocný Psutka. Zápas jsme chtěli hrát od půlky a chtěli jsme nechat tvořit domácí, což se ale nestalo a naopak jsme to byli my, kdo tvořil hru. Prachatičtí hráli dlouhé nakopávané míče, na které si nabíhali rychlí útočníci. Také se dostali do první velké šance, kdy ale nastřelili nejprve tyč a z následné dorážky břevno. My jsme ale dále pokračovali v naší převaze, měli míč více na svých kopačkách a po krásné akci jsme se dostali do vedení, kdy zkušeně zakončil k tyči Petr Vondrášek. Hra pokračovala ve stejném duchu a my měli velkou šanci, kdy byl zcela sám na penaltě Chvosta, který ale bohužel mířil do brankáře. Poté jsme zbytečně dovolili po nedorozumění stopera s brankářem Prachaticím vyrovnat na 1:1. V závěru poločasu jsme naprosto zbytečně faulovali v našem vápně a domácím jsme tak poskytli penaltu, kterou samozřejmě nepohrdli a do kabin se šlo na pauzu za stavu 2:1.

 

Druhý poločas jsme chtěli odehrát s tím, že již nedostaneme gól a z nějaké šance si odvezeme alespoň bod. Domácí hráli stále na brejky a žádný z nich již neproměnili, i když šli několikrát sami na branku. My jsme se snažili tvořit hru a vyrovnat, ale již nám chyběly síly a navíc jsme se zbytečně unavovali diskuzemi se sudím. Vše vygradovalo v 75. minutě naprosto neskutečně zbytečnou druhou žlutou kartou Honzy Blahouta, který ji dostal za zahození míče. Tímto oslabil náš tým v honbě za ziskem nějakého bodu a samozřejmě bude chybět za týden. Vím, že emoce do fotbalu patří, ale hráč s jeho zkušenostmi a inteligencí si prostě tohle dovolit nemůže. Říkáme si to před zápasem, o přestávce a stejně se to stane…. Myslím si, že je dnešní prohra zcela zbytečná a asi jsme si prohrát nezasloužili, ale bohužel jsme domácím tři body doslova darovali.

 

No nic, za týden máme doma Planou a musíme začít hrát s plnou zodpovědností, bojovností a ty body prostě urvat. Jinak to nepůjde…..

 

Foto:Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/zari/fotbal_muzi_prachatice_vimperk/{/gallery} 

 

 

KP staršího dorostu

6.kolo Tatran Prachatice – TJ Šumavan Vimperk 1:2 (0:0)

góly: 56., 62. Koloušek

sestava: Jaroš – Formánek, Uhlík, Matoušek V., Samec – Vintr, Kadlec, Kopolovič – Šimandl (K) – Frček, Koloušek střídali: Koubek, Švarc, Matoušek M.

 

 

KP mladšího dorostu 

Mladší dorost zvítězil v Prachaticích 4:0, Václav Chvosta vstřelil hattrick KP mladšího dorostu.

 

6.kolo Tatran Prachatice – Šumavan Vimperk 0:4 (0:2)

branky: Tóth, Chvosta 3

sestava: Svechota – Hejtmánek, Matoušek (k), Chalupa, Bašta – Vavřík, Novotný, Kubačka, Benda – Tóth, Chvosta střídali: Štěpánek, Potůček, Hamburg, Schettini, Švarc trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenérů: ,,Kluci nastoupili do okresního derby velmi zodpovědně, bylo jen málo věcí, které se jim dali vytknout. Zaslouženě jsme v Prachaticích vyhráli a jsme rádi, že jsme konečně pěkný herní projev potvrdili i třemi body. Václav Chvosta, který vstřelil hattrick patřil opět mezi nejlepší hráče týmu. Dnes musíme ovšem pochválit všechny hráče, kteří se zapojili, nebylo to jen o základní jedenáctce a to je pro nás velmi důležité.”

 

text:Michal Uhlík ml. 

{jcomments off}