5

Biatlonisti Ski klubu Šumava finišují

Biatlonisti Ski klubu Šumava Vimperk finišují.

 

Biatlonisti Ski klubu Šumava Vimperk zahájili finální měsíc letní sezóny biatlonu 3. Českým pohárem. Již samotný postup do celorepublikových závodů osmi 3vimperských biatlonistů je úspěchem a příslibem na vrcholné závody Mistrovství České republiky. Závodníci zúročili svoje prázdninové tréninky v krásná umístění v popředí výsledkové listiny, David Vyskočil 11. místem ve vytrvalostním závodu, Denisa Nováková 16. místem ze sprintu, ale také nejmladší Petr Špeta 21. místem v polovině startovního pole. Úspěšný víkend korunovala Lucie Hudečková stříbrnou medailí v závodu ve sprintu.

 

Zavodní víkend se konal v novém všesportovním areálu v Jilemnici. Všech 483 účastníků a nejméně na 500 diváků ocenilo tratě a střelnici uzpůsobené pro zimní i letní sporty, např. běžecké lyžování, lyžování na kolečkových lyžích, inlinové bruslení, cyklistiku či běh. Sportovní zázemí areálu s nezbytnými servisními buňkami, prostory pro diváky, šatnami, klubovnou i toaletami bylo vybudováno městem Jilemnice kombinací s dotacemi Kraje, Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy a Českého svazu biatlonu. Jilemnici a podkrkonoší můžeme závidět, že koncept zvelebení sportovního areálu shodný s konceptem ve Vimperku na severu na rozdíl od našeho jihu zvítězil.

 

Další víkendy nám přinesou pohárový závod ve Starém Městě pod Landštejnem, Mistrovství České republiky žactva a posledním závodem bude Mistrovství České republiky dorostu a dospělých. Ve všech závodech se objeví členové Ski klubu Šumava Vimperk. Tak jim držme palce, ať se jim daří a třeba i “cinkne” nějaká medaile.

 

Jaroslav Daverný 

 

{gallery}vimperk/2018/09_zari/biatlon{/gallery}

 

{jcomments off}