V arboretu strašilo

V arboretu strašilo

 

     Pátek byl důležitý hned z několika důvodů. Zatměl se měsíc. Zástupci Tak jo Vimperk a Město lidem zaregistrovali na vimperské radnici kandidátky. A na večer připravili stezku odvahy.

 

1

Ducháček Věra u vstupu

 

     Událost to byla hlavně pro děti. Menší šly ještě za světla, větší vyrazily za tmy. Všechny přivítal ducháček Věra. Ještě u vchodu děti potkaly živou vílu Šárku, která je navedla na cestu. Když se vydaly dál po světýlkách, vybafl na ně a chtěl je vysát upír Standa. A za nedlouho došli k syčímu faunovi Miri. Netrvalo to ani chvilku a už je měla v objetí mrtvá víla Anet. A pak jim hlavu zamotala bludička Martina a bylo to. Celá stezka by se neobešla ani bez pomoci strašidýlek. Hrůzu pouštěli i kostlivci Matýsek, Matěj a Adam. Hodně pracovala také malá čarodějka Martinka. Ta musela v nejednom případě krotit upíra Standu. Takovou měla včera v noci moc.

 

2

Strašidla, velká i malá… 🙂

 

     Arboretum tak ožilo před stmíváním i v noci. Sešlo se tu odhadem asi 80 dětí. 50 magnetek s ducháčkem z plakátu rychle zmizelo. Ale víla Šárka vykouzlí do 3 dnů ducháčky nové. Budou k vyzvednutí v trafice Camélie. Ti, kdo si tam chtějí přijít, znají heslo. Děti řeknou kouzelné slovo a ducháčka dostanou. Děti se chtěly se strašidly fotit a rodiče souhlasili. Fotky dětí a strašidel ke stažení tady.

 

3

Děti a faun Miri

 

     Při Stezce odvahy se hezky ukázalo, co arboretu a areálu letního kina chybí. Je to výborné místo pro podobná setkání a mohlo by být ještě lepší. Stačilo by menší lampové osvětlení kolem cestiček. A menší by mohl být i plot mezi oběma prostory. Lidé by se tu hned cítili lépe. V celém areálu chybí stoly a lavičky, u kterých by se dalo jen tak posedět a popovídat. Nebudou třeba velká vylepšení a tahle místa budou hned příjemnější pro nás všechny. Tak díky včerejšímu setkání s vámi víme, co dalšího pro vás i Vimperk udělat. A taky máme spoustu nápadů, jak vylepšit samotnou stezku odvahy. Tak se těšíme příště. Možná už v září přichystáme rozšířenou verzi, která bude i pro dospělé.

 

Děkujeme Městu Vimperk, Odboru Životního prostředí a Městským službám za zpřístupnění prostoru a vytvoření podmínek pro příjemný večer. Jak už jsme říkali, těšíme se na shledanou, snad to v září vyjde. Budeme rádi, když se zapojí i další vimperská strašidla. 🙂

 

Město lidem a Tak jo! Vimperk

 

 

{gallery}vimperk/2018/08_srpen/strasidla{/gallery}

 

{jcomments off}