Záhadná ČERNÁ STAVBA

VIMPERK: Záhadná ČERNÁ STAVBA na pozemku radního!

 

     Včera započaté rozsáhlé stavební práce mají nejasný cíl. Na otázku kolemjdoucího bylo odpovězeno právě pracujícím bagristou, že se o tom nesmí mluvit.

img 2374

     Na pozemku, který si město pronajalo od radního Zdeňka Kutila, jsou prováděny bez řádného stavebního povolení rozsáhlé terénní úpravy. Jedná se o černou stavbu města před okny stavebního úřadu.

   

    Na jednání zastupitelstva bylo naznačeno, že do těchto míst, dosud chráněných podchodem, bude vpuštěna doprava.

 

Ptáme se:

Kdo o realizaci stavby rozhodl?

Z jaké části rozpočtu města je toto hrazeno?

Nic z toho není ve schváleném rozpočtu města.

 

V neposlední řadě:

Jak je smluvně ošetřeno vyrovnání zhodnocení pozemku po ukončení nájmu.

Za veřejné peníze a bez odsouhlasení zastupitelstvem města jsou dělány velké terénní úpravy pozemku, o kterých příslušnými úřady nebylo rozhodnuto. Může si současné vedení města skutečně dělat, co se mu zlíbí?

 

{gallery}vimperk/2018/04_duben/pspvek{/gallery}

 

 

Jaroslava Martanová

Bohumil Petrášek 

 

 


 

 

Reakce zkopírována ze sociálních sítí  / bez korekcí /

 

Jolana Kutilová

 

Jsem spolumajitelkou tohoto pozemku. Ano, je pravda, že jsme pozemek do listopadu pronajali městu, a to za symbolickou cenu 100 Kč za celou dobu. Máme kladné vyjádření od stavebního úřadu na stavební úpravy, tzn. nejedná se o černou stavbu. Naším záměrem bylo pomoci lidem s parkováním při prováděné stavbě v ulici Mírová. Co se týče zhodnocení pozemku, za odvezenou zeminu, která bude použita na stavbě ulice Mírová, od města nic nechceme. Já osobně to tedy nevnímám jako zhodnocení pozemku, ale jako pomoc obyvatelům sídliště s parkováním. Očekávám omluvu od zastupitelů Martanové a Petráška, bylo by přinejmenším slušné před vydáním těchto pomluv a lží se informovat. Totéž platí pro vimperk.eu, pokud se chtějí věnovat novinařině, měli by poskytovat ověřené informace. Ale toto lze ještě napravit zveřejněním mého komentáře.

 


 

Reakce vimperk.eu

 

Výše zmíněné reakce jsou názory pana Petráška, Martanové, Kutilové. Nejsou názorem vimperk.eu. Vimperk.eu jen podle listiny základních práv a svobod – hlava II., oddíl druhý čl 17 umožnuje vyjádření   názoru .