TJ Šumavan vyhrál zimní ligu

TJ Šumavan Vimperk z.s. vyhrál zimní ligu v tréninkovém centru SK Dynama České Budějovice

 

     V sobotu 17. března 2018 proběhlo v Českých Budějovicích v tréninkovém centru SK Dynama České Budějovice druhé finálové kolo mladších žáků, respektive ročníků 2005 a mladších. Do první finálové pětice se probojoval i Vimperský Šumavan a po prvním finálovém kole byl na třetím místě se šesti body. První byl průběžně FC Písek a druhé SK Dynamo České Budějovice.

 

img 20180317 174833

 

     Ovšem v druhém kole porazil všechny soupeře a nakonec se radoval z celkového prvenství, což je obrovský úspěch v nejsilnější fotbalové konkurenci na jihu Čech.

 

Hodnocení trenéra Jaroslava Uhlíka

     “V této nejsilnější konkurenci jsme měli původně za cíl se dostat do finálové pětky a pak být dle možností do třetího místa. Vždyť FC Písek, SK Dynamo České Budějovice, SKP České Budějovice, FK Tatran Prachatice, 1. FK Příbram hrají v této kategorii 1. Ligu mladších žáků a my “jen” Krajský přebor, který průběžně v polovině sezóny vedeme. Ligu nemůžeme ve Vimperku hrát například kvůli tomu, že nemáme umělou trávu a jiné požadavky naší Fotbalové asociace ČR. Kluci, které trénuji od jejich čtyř let, již několikrát porazili třeba Spartu Praha, Slavii Praha nebo Viktorku Plzeň, na Eon Junior Cupu třeba i slavné AS Monaco, ale dovoluji si tvrdit, že toto vítězství je zatím jejich nějvětší úspěch, protože jsou kluci starší a konkurence se vyrovnává. Mám z nich obrovskou radost a děkuji jejich rodičům a prarodičům za skvělou spolupráci a klukům přeji, ať jim chuť k fotbalu vydrží co nejdéle.”

 

Konečná tabulka “Zimní Wolf Ligy” mladších žáků – tréninkové centrum mládeže Složiště České Budějovice sobota 17.3.2018

1. TJ Šumavan Vimperk z.s.

2. FC Písek z.s.

3. SK Dynamo České Budějovice a.s.

4. SKP České Budějovice z.s.

5. FK Junior Strakonice z.s.

6. – 10. FK Junior Prachatice, 1. FK Příbram, TJ Loko České Budějovice, TJ Loko Veselí nad Lužnicí, TJ Hradiště

 

sestava Šumavanu: Petr Wolf, Samuel Schettini, Petr Švarc, Radek Juřík, Teodor Pineau, Adam Kliment, Jaroslav Uhlík ml., Šimon Kecskés, Jan Paletář, Petr Benda, Mikuláš Ludačka, Marek Sova, Jaroslav Chvosta, Filip Aleš trenér: Jaroslav Uhlík st. 

 

{jcomments off}