Dětský sen Báry Havlíčkové splněný

Nejmladší účastnice Olympijských her v Pyeongchangu Barbora Havlíčková

 

8

 

 

Jak bys hodnotila svoji první olympiádu?

Určitě kladně, byl to obrovský zážitek a ještě větší zkušenost, jsem moc šťastná, že jsem mohla být součástí něčeho takhle velkého! Přála bych to zažít každému, splnit si ten dětský sen!

 

Bylo těžké závodit mezi nejlepší světovou špičkou?

Bylo. Viděla jsem, že úroveň seniorského lyžování je asi desetinásobně vyšší, než ta juniorská, je přede mnou ještě velký kus práce. Jsem ráda, že jsem viděla, co mě čeká, a vím, na čem pracovat.

 

2

 

 

Co ti zůstane dlouho v srdci z olympiády?

Je toho spoustu, ale určitě nejsilnější za celou dobu bylo, když jsem projížděla cílovou čárou první závod, a to 15 km skiatlon. A uvědomila jsem si, že je to fakt pravda, ale hlavně jsem myslela na to, že je to hlavně pro všechny ty lidi, kteří byli téhle dlouhé a náročné cesty součástí. Všichni, co mě podporovali, i když se nedařilo, a největší dík patří samozřejmě rodině.

 

Jak se ti v Pchjongčchangu líbilo?

Moc, jiná země, jiný kontinent, jiná kultura, jiné všechno. Tratě tam byly docela těžké, ale žádný extrém, tak akorát. Organizačně bylo všechno perfektně zvládnuté.

 

6

 

Stihla jsi někoho přímo povzbudit a komu jsi z českých závodníků nejvíce fandila?

Fandila jsem úplně všem, protože každý, kdo je až na olympiádě, si zaslouží obrovskou poklonu, protože cesta tam je náročná a dlouhá!

 

Jaký český sportovec na tebe zapůsobil nejvíce přátelsky?

Všichni. Sledujete je v televizi, fandíte jim, a pak když je potkáte, zjistíte, že jsou to úplně obyčejní lidé, stejně jako všichni ostatní, s rozdílem toho, že vás i je spojuje to stjené a to je ta vášeň pro sport a ty nejlepší výkony. Hodně času jsem trávila s našimi biatlonisty, překvapilo mě, jak fajn jsou i naši hokejisti, hlavně jihočech Michal Vondrka.

 

5

 

 

Co říkáš na výkon Ester Ledecke?

Nikdy v životě jsem se nesetkala s takovým profesionálem, jako je ona. Kdyby každý z nás byl alespoň z poloviny tak svědomitý, jako ona, bylo by to úžasné. Spousta lidí o ní říká, že je jiná, já mám pro to jiné slovo. Ester je výjimečná! Jako pro většinu českého národa byl nejsilnější zážitek Nagano, tak pro mě to bylo to, co dokázala Ester, a jsem strašně štástná, že jsem mohla být přímo tam, když změnila sportovní dějiny!

 

 

Další olympiáda je v roce 2022 Pekingu , už se těšíš a jaké jsou tvé cíle?

Je těžké, když se dostanete na nějakou úroveň, ji stále posouvat výš a výš, nefunguje to tak, že když trénujete 2x víc, že budete 2x lepší. Ano, přeju si zúčastnit se a být silnější a zkušenější! A zažít znova ten pocit projíždět cílovou čárou. 

 

Foto:Bára Havlíčková

 

  {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/brezen/bara_olympiada/{/gallery} 

 

 

viktor Jak vidí budoucnost Barči Havlíčkové její manažer Viktor Valta?

 

Pro Barboru byla účast na olympiádě obrovskou zkušeností a odměnou za dosavadní kariéru. Osobně jsem ji viděl v Pyeongchangu závodit a bylo skvělé pozorovat její profesionální nadšení a přístup i přes její velmi mladý věk.

 

My ve Sport Investu v Barboře vidíme velký jak sportovní, tak i marketingový potenciál do budoucna.

 

     Nyní do konce sezony Barču čekají starty v evropských a českých pohárech, poté si doplní své studijní povinnosti a začne se připravovat na novou sezonu.

 

{jcomments off}