Projektový den v Grafenau

Projektový den v Grafenau

 

     V pátek jsme se opět po čtvrt roce setkali s kamarády z německého Grafenau. Setkání dětí zapojených do projektu „Dva jazyky-jedna myšlenka“ proběhlo nyní v Německu v Reinhold-Koeppel-Grundschule. Jelikož první návštěva na půdě naší školy se nesla v přátelském duchu, všichni jsme se velice těšili na bohatý program, který nám paní učitelky společně s dětmi připravily. Dopolední aktivity (společenské hry, hry na procvičení slovní zásoby v obou jazycích, tvorba dárků na Velikonoce, či společné česko-německé zpívání) probíhaly v jednotlivých třídách školy, díky čemuž jsme si mohli celou školu i prohlédnout. Odpolední program se i díky slunečnému počasí také velmi vydařil. Po procházce městem, kde nechybělo plnění různých úkolů za sladké odměny, následovala volná zábava na dětském hřišti, z něhož se žádnému z dětí nechtělo vracet zpět do školy.

 

     Den díky skvělé přípravě, milé atmosféře a velké pohostinnosti utekl skutečně rychle, proto jsme si na závěr vzájemně předali ještě malé pozornosti a dárečky, jako poděkování za dobrou spolupráci a vydali jsme se opět k domovu.

 

     Všichni jsme plni hezkých dojmů z příjemně stráveného dne. Děti z obou škol společně opět výborně spolupracovaly, pomáhaly si a aktivně se zapojovaly do připraveného programu, i proto už se nyní můžeme začít těšit na společný třídenní camp, který se bude konat v květnu opět u nás v Čechách.

 

     Za dárkové předměty pro partnerskou školu bychom chtěli touto cestou poděkovat Správě NP Šumava.

 

Mgr. Edita Wölflová, Mgr. Ivana Böhmová

 

 

 {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/unor/zs_grafenau/{/gallery}