kudlac

Reakce na dění ve Vimperku

Vážení občané,

 

     myslel jsem, že Vás již nebudu otravovat svými úvahami. Ale bohužel jsem se zúčastnil pondělního zastupitelstva, i když jen asi jeden a půl hodiny, abych zjistil, že současné vedení nemá vůbec žádnou zpětnou vazbu na své konání. Musím vyjádřit jen úctu a současně i slušnost vůči panu místostarostovi, který jediný byl schopen obhájit svůj názor a hlasování v radě. Vyjadřování pana starosty bylo na úrovni učitele, který kárá, omlouvám se, řve na své žáky, co si to vůbec dovolily, že mají jiný názor než on. Chvástání pana Kutila snad není třeba ani komentovat a vyjádření p. Janáskové ke svému hlasování ani není možné brát vážně. Ale vynořili se další vykladači dění ve Vimperku, kteří se vyjádřili na vimperk.eu, a to pan Straka, který stejně jako současné vedení zastává názor, že největší odměnou za kudlacceloživotní práci je vyjádření nedůvěry-důvěry, a možnost zúčastnit se konkurzu, tak opět „výborný spolek „Vimpersko“, který nám slovy jeho 3 mluvčích prohlašuje, že tyto osoby jsou již staré, a nemají vlastně co nabídnou současnému dění ve školkách a školkách. Jejich vyjádření, že radní Města Vimperk jen splnili vůli zástupců Jihočeského kraje, že musí být vyhlášeny konkurzy na ředitele škol, nejen svědčí o naprosté nevědomosti zákona, ale zároveň svědčí, že jsou schopni překrucovat skutečnost tak, jak se jim zrovna hodí. Jihočeský kraj totiž nikoho ze zřizovatelů, slovy města a obce, vůbec nemůže k tomuto vyzvat. neboť mu to nedovoluje zákon. Zákon pouze říká, a to p. zastupitel Hlava velmi přesně řekl, že zřizovatel, tj. Město Vimperk, může a také nemusí vyhlásit konkurz na obsazení tohoto místa. Zároveň je však doporučováno, že pokud není z hlediska profesního, odborného ani jiného důvod, tak by toto nemělo být zneužíváno, neboť by to mohlo vyvolat nestabilitu a spíše poškodit chod výše uvedených školských zařízení. To, co zaznělo od hnutí „Vimpersko“, je ovšem opravdu nehoráznost, neboť spojovat vedení škol a školek s politikou, je opravdu neuvěřitelné. Pokud mohou doložit jedinný příklad, kdy ze strany vedení školky nebo vedení školy bylo postupováno účelově a politicky, ať ho předloží. Pokud takovýto důkaz nemají, tak pouze rozeštvávají slušné občany Vimperka a snaží se získat nějaké „politické body“, což je na tomto příkladu opravdu smutné. Zároveň bych chtěl spolek „Vimpersko“ vyzvat, aby doložil povolení vydávat noviny, které se nám již 5x objevily ve schránkách, neboť na jejich tisku jsem nikde neobjevil číslo povolení, které každé noviny musí mít. Pokud jej nemají, tak vyzývám příslušné orgány Města Vimperk a státní správy, aby proti takovému jednání okamžitě zasáhly. Vždyť tento spolek přeci dle svého vyjádření „narovnává“ svým udáváním rovné podmínky, nebo pro ně platí jiné zákony?

     Závěrem bych se chtěl omluvit za zasahování do některých vyjádření na pondělním zastupitelstvu, kde se bohužel na některé vyjádření nedalo nereagovat. Ale je pravda, že člověk má vždy zachovat slušnost. Myslím si, že jsem však nikoho neurážel, což můžete zjisti na zvukovém záznamu ze zastupitelstva. S pozdravem „slušnost vždy a všude“

 

Libor Kudláč

 

P.S. Rád bych přidal gratulaci k fenomenálnímu úspěchu Ester Ledecké i k ostatním výkonům našich reprezentantů na zimní olympiádě. 

 

{jcomments off}