portus

Rodinka je otevřena novým klientům

Rodinka je otevřena novým klientům

 

     Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi z Portusu Prachatice o.p.s. nabízí své služby rodinám s nezletilými dětmi v Prachatickém okresu již sedm let. V roce 2017 úspěšně podpořila třicet rodin. V současné době disponuje volnou kapacitou pro nové klienty. Proto, pokud potřebujete pomoci, poradit, podpořit, či provést náročnou životní situací, neváhejte využít jejích služeb.

 

S čím Vám může Rodinka pomoci aneb co je to vlastně sociálně aktivizační služba

portus

 

„Sociální aktivizace rodiny je činnost, která za podpory profesionála z pomáhající profese, vede k zachování či obnovení funkcí rodiny. Zní to trochu složitě, a proto nabízím konkrétní případy, kdy naši pomoc můžete využít. Je to především : výchova dětí, hospodaření, jednání na úřadech, řešení rodičovství, řešení dluhů, komunikace v rodině, nastavení pravidel a další,“ vysvětluje realizátorka zařízení Jaroslava Mistrová.

 

Co Rodinka nabízí, co pro Vás může udělat?

 

Sociální pracovnice se rozpovídaly o tom, jaké služby Rodinka poskytuje.

„Nabízíme Vám pomoc, radu a podporu, pokud se Vaše rodina ocitla v obtížné životní situaci a to z jakéhokoli důvodu (nezaměstnanost, finanční nouze, problémové chování dětí, rozvod, změna bydliště a podobně). Pomůžeme Vám s vyplněním žádostí o dávky, sepsáním návrhu k soudu, hledáním nového bydlení či zaměstnání, poradíme, kde hledat pomoc v případě potíží s výchovou dětí, finanční či materiální nouze, krizové situace. Doprovodíme Vás na soudní jednání či na úřad. Společně najdeme nejvhodnější cestu, jak se z náročné situace dostat, naplánujeme přesné kroky vedoucí k lepší budoucnosti. Celou situací Vás bezpečně provedeme a zároveň budeme předcházet následkům,“ přibližuje činnost Rodinky sociální pracovnice Justýna Wimmerová.

 

„Naše služby jsou bezplatné, dodržujeme mlčenlivost. Spolupracujeme s Orgánem péče o dítě (lidově řečeno se sociálkou), Krizovým centrem, Nízkoprahovým klubem pro děti a mládež a dalšími institucemi. Pracujeme v přirozeném prostředí rodiny, to znamená, že jezdíme ke klientům domů a komunikujeme s celou rodinou,“ popisuje službu realizátorka zařízení Jaroslava Mistrová.

 

Kdo Rodinku podporuje, kdo to všechno platí

 

     Rodinka je dlouhodobě podporována Evropským sociálním fondem v rámci individuálního projektu „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV., a to již od dubna 2016. Nadace Terezy Maxové dětem letos opět Rodinku finančně podpořila částkou v hodnotě 185 000 Kč díky projektu „Bezpečný přístav rodinám“. Také Město Prachatice v aktuálním roce věnovalo Rodince nezanedbatelnou částku. Potravinová banka Jihočeského kraje zásobuje Rodinku potravinovými a hygienickými balíčky, které jsou přerozdělovány klientům.

 

Díky těmto dárcům jsou všechny služby zdarma.

 

Pokud si nejste jisti, zda služby Rodinky jsou určeny přímo pro Vás, neváhejte kontaktovat její pracovnice.

Rády Vám pomohou.

 

Kontakt:

SASRD Rodinka

Velké náměstí 14,

383 01 Prachatice

Tel. 720 375 646

www.portusprachatice.cz  

 

{jcomments off}