1

Florbalisté důstojně odehráli oba zápasy

Florbalisté na palubovce Jihostroje poloviční

 

     V novém roce se opět rozběhla florbalová Jihočeská liga mužů. Hráči TJ Šumavanu Vimperk zajížděli k prvním dvěma zápasům v roce 2018 do Sportovní haly v Českých Budějovicích, kde změřili síly s B týmy Dačic a domácích Štírů. K utkáním z různých důvodů odcestovala pouze osmička statečných, a tak klání se soupeři z horních pater tabulky byla spíše o tom důstojně odehrát oba zápasy.

 

TJ Centropen Dačice B – TJ Šumavan Vimperk 6:9 ( 2:2 – 2:5 – 2:2 )

 

Branky Vpk: 5. Myslík, 13. Myslík (Pešl ml.), 25. Havelka (Křešnička), 25. Křešnička, 28. Křešnička (Havelka), 28. Pešl ml. (Černý), 28. Černý (Robl), 33. Pešl ml., 40. Havelka (Pešl ml.)

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Kučera – Bílý – Diváků: 10

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:7, 5:7, 5:8, 6:8, 6:9

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl st., Gabauer, Myslík – Pešl ml., Černý, Robl, Havelka, Křešnička

 

1

 

Hodnocení utkání trenérem Petrem Křešničkou:

     Opět jako vždy v soubojích s B týmy jsme před utkáním po očku pokukovali s kým na nás Dačice vyrukují, ale jelikož soupeř přivezl do Budějovic kompletní dvě pětky, bylo celkem jedno, jestli mají na soupisce hráče z A týmu či nikoliv. Početní výhoda byla jednoznačně na jejich straně, a tak jsme do utkání vstupovali s jasnými pokyny – nikam se nehnat, hrát co nejvíce na balónku a postupem času se uvidí, zda budeme schopni se zápasem něco udělat. Začátek utkání byl dost ospalý, hrál se nepříliš pohledný florbal s minimem šancí, přesto padly dvě branky na obou stranách hřiště a první třetina tak dopadla smírně. Stavidla přece jen aktivnější a pohlednější hře byla popuštěna v polovině utkání, kdy v tříapůlminutovém úseku padlo celkem sedm branek. A jelikož z této na branky bohaté pasáže jsme vyšli jako vítězi v poměru 5:2, byl stav skóre na konci druhé části výrazně příznivější pro nás. Přestože se soupeři podařilo hned v první střídání závěrečného dějství snížit na rozdíl dvou branek, byli jsme již v takovém laufu, že jsme zápas zkušeně pohlídali, přidali dva góly jistoty a po vítězství 9:6 brali velmi důležité tři body.

 

FBC Štíři České Budějovice B – TJ Šumavan Vimperk 11:7 ( 2:2 – 4:2 – 5:3 )

 

Branky Vpk: 6. Myslík (Gabauer), 15. Gabauer (Robl), 19. Robl (Křešnička), 26. Pešl ml. (Gabauer), 31. Gabauer (Havelka), 41. Křešnička (Havelka), 45. Křešnička (Gabauer)

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Podařil – Bílý – Diváků: 35

Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5, 10:5, 10:6, 11:6, 11:7

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl st., Gabauer, Myslík – Pešl ml., Černý, Robl, Havelka, Křešnička

 

Druhý zápas z pohledu trenéra Petra Křešničky:

     Ve druhém utkání nás čekal soupeř, který se netají tím, že by letos rád postoupil o soutěž výše, čemuž také přizpůsobil kádr. A skutečně, srovnáme-li tým proti němuž jsme nastupovali v minulé sezóně s tím současným, mnoho známých tváří bychom tam nenašli. Přesto bilance vzájemných zápasů hovořící v náš prospěch v poměru 2:0 nás udržovala v pozitivní náladě. Bohužel kvalitě a zejména početní převaze soupeře se v tomto utkání již nedalo odolat a jasně se ukázalo, že hrát florbal na nějaké úrovni se s osmi hráči do pole prostě nedá. Hráči Štírů si byli od samého úvodu zápasu přesně vědomi toho, co a jak mají hrát, aby soupeře, jenž nemohl střídat ani dva kompletní útoky, porazili. I když předváděli chvílemi až profesorskou hru s mnoha individuálními chybami, které jsme dokázali trestat a držet se tak dlouho v kontaktu, hru zcela ovládali, dlouhé pasáže nás nepustili k míčku a ve chvíli, kdy jsme začali nedostupovat hráče a byli o krok pozadu v soubojích, udeřili. Během 52 vteřin vstřelili tři branky a bylo v podstatě po utkání.

 

Celkové shrnutí:

     Je to v našem týmu již ohraná písnička. Vždy, když se zdá, že se blýská na lepší časy, a že se na posledním turnaji v prosinci ve Strakonicích skutečně blýskalo (nastoupili jsme ve dvou kompletních formacích a předváděli nádherný florbal, který přinesl dvě vítězství), tak přijde zase facka a vše se vrátí do starých zajetých kolejí. Turnaj v Českých Budějovicích opět ukázal, že tým má obrovský herní potenciál, ale to, že k více než polovině utkání v sezóně nenastupují ani dvě kompletní pětky, vše, včetně nadšení a psychiky, shazuje. Osmička hráčů, která v Budějovicích nastoupila, odvedla vynikající výkon, díky kterému jsme si připsali alespoň tři body, jenž nás udrželi na 3. místě tabulky. A 3. místo, zdá se, bude pro nás v této sezóně také asi maximem dosažitelného.

 

     Závěrem bychom Vás chtěli pozvat na náš „domácí“ turnaj, který se koná již tuto sobotu 17.2. v Kašperských Horách. Zde nejprve nastoupíme v derby proti B týmu Strakonic a následně se pokusíme i podruhé v této sezóně zdolat v posledních zápasech velmi dobře hrající tým Kaplice. Těšíme se na Vaši podporu.

 

{gallery}vimperk/2018/02_unor/florbal_muzi{/gallery}

 

{jcomments off}