‘Kašperská 30’ a krásy NP Šumava

Kašperská 30: Krásnou přírodu NP Šumava si může užít každý

 

     Atraktivní trasa vedoucí z lyžařského stadionu na Churáňově do centra Národního parku Šumava i výhledy na bývalý skokanský můstek. Na to se mohou těšit všichni běžkaři, kteří vyrazí 20. – 21. ledna na závod Kašperská 30. Závodníci si mohou zajet 30km trasu volně i klasicky, pro rodiny s dětmi a hobby běžce je připraven 10km závod. On-line registrace na závod probíhají do 16. ledna na www.ski-tour.cz.

 

foto kas30

 

     Lyžařský stadion na Churáňově je už dlouhé roky jedním z nejoblíbenějších míst, odkud se na Šumavě běžkaři vydávají na své výjezdy. Letos z něj odstartuje již 7. ročník Kašperské 30, druhé zastávky největšího domácího seriálu v běhu na lyžích ČEZ SkiTour. Závod nabízí třicetikilometrovou trasu vedoucí převážně Národním parkem Šumava, výběr techniky je však pouze na závodnících. Mohou absolvovat v sobotu 30 km volně a v neděli 30 km klasicky. Rodiny s dětmi či hobby běžci si mohou v sobotu zaběhnout 10 km klasicky. Pro ty úplně nejmenší jsou připraveny závody Mini Kašperská s okruhy přímo na stadionu.

 

     Trasa 30km okruhu vede z většiny přímo Národním parkem Šumava. Lyžaři se projedou hlubokými šumavskými lesy i rozlehlými zasněženými pláněmi a v závěrečné části závodu vystoupají po horní části sjezdovky Kobyla, kde se otevírají překrásné výhledy do Stašské kotliny. Trasa vede kolem místní dominanty – rozhledny otevřené v zrekonstruovaném skokanském můstku.

 

     Kašperská 30 není závodem pouze pro elitní lyžaře, díky mírnému čtyřhodinovému limitu si může do cíle pro jedinečnou dřevěnou medaili dojet úplně každý. Kapacita závodu je omezená, startovních čísel je ale stále dost. V současné době je v okolí Churáňova cca 30 cm sněhu a většina trasy závodu je sjízdná.

 

     Zvýhodněné registrace na závod probíhají on-line do 16. ledna www.ski-tour.cz, přihlásit se je možné i na místě za plnou cenu. 

 

{jcomments off}