Florbalová mládež na ligovém turnaji

Florbalová mládež na ligovém turnaji v Písku

 

     Před hodnocením našeho druhého turnaje, chtěli bychom pozvat všechny do našeho florbalového kroužku. Scházíme se každé pondělí od 16h. (r. 2006 a mladší) a od 18h. (2005 a starší) v tělocvičně ZŠ Smetanova Vimperk. Podmínkou není nastupování na florbalových turnajích. Více informací se dozvíte na webu www.fbcvimperk.cz nebo dotazy zasílejte na florbal.vimperk@seznam.cz.

 

  img 4103-22   V neděli 26.11. vyrazili mladší žáci ke svému druhému turnaji do obloukové haly v Písku. Zde jsme se střetli s dvěma domácími týmy Písku a jedním ze Strakonic.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Strakonice 0:14 ( 0:2 – 0:5 – 0:7 )

B:

Sestava: Tongeľ – Hovorka, Šindler, Vašica, Procházka, Bláha, Čech, Bílý

 

K prvnímu utkání proti Strakonicím jsme nastoupili se třemi nováčky v týmu, kteří na celé hřiště odehráli svůj první turnaj. Kluci opomínali většinou držet si své postavení, z čehož se dostávali strakoničtí jednoduše do šancí. Ze začátku utkání při nás stálo i trocha štěstí, ale později už nám to tam napadalo.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Sokol Písek – Draci 0:26 ( 0:6 – 0:12 – 0:8 )

B:

Sestava: Tongeľ – Hovorka, Šindler, Vašica, Procházka, Bláha, Čech, Bílý

 

V druhém utkání jsme nastoupili proti píseckým Drakům. Od začátku bylo jasné, že to nebude vůbec jednoduché utkání. Od prvního hvizdu rozhodčího až po poslední sirénu utkání, byl na palubovce vidět jen Písek, který nás přejel rozdílem třídy. V tomto zápase bylo jasně vidět jaký je rozdíl hrát proti soupeřům o rok či dva starším. Soupeř byl jak výškově, silově tak i herně dopředu oproti nám. Bohužel si kluci v tomto utkání příliš nepinkli a bylo těžké je navnadit na zápas další.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Sokol Písek – Lišáci 4:5 ( 0:1 – 3:0 – 1:4 )

B: Bláha 2+0, Čech 2+0, Procházka 0+2, Vašica 0+1

Sestava: Tongeľ – Hovorka, Šindler, Vašica, Procházka, Bláha, Čech, Bílý

 

Po dvou předchozích debaklech následovalo v šatně vysvětlení, jak by se florbal měl hrát a proč každé pondělí trénujeme. Hned od začátku bylo vidět, že klukům nejsou předchozí výsledky lhostejný a začali si pořádně plnit svoje role. Po vyrovnané první třetině, kdy jsme neproměnily některé šance, bylo vidět, že naši hráči mají chuť bojovat o dobrý výsledek. V druhé třetině jsme skvěle bránili a soupeře nepouštěli do velkých šancí. Pokud nám soupeř nechá trochu prostoru, máme dobrý, rychlý přechod do útoku, čehož jsme třikrát využili. Na začátku třetí třetiny jsme se dostali dokonce do tříbrankového vedení, což v nás asi vyvolalo trochu předčasně myšlenku vítězného utkání. Obrana začala pokulhávat ve snaze rychle útočit. Bohužel jsme třikrát za sebou nechali jejich dva útočníky naprosto samotné před naším brankářem, který s touto situací ani v jednom případě nemohl nic dělat. Při vyrovnání jsme si vzali oddechový čas. I přesto, že se hra trochu vyrovnala, domácí hnáni svými diváky dokázali vstřelit jeden rozdílový gól navíc a nás poltilo zklamání. Do dalšího turnaje však víme, že pokud si kluci budou plnit svoje role, můžeme uhrávat dobré výsledky.

 

trenéři:

Vladimír Pešl ml. a Martin Myslík

 

Na závěr bychom Vás všechny chtěli pozvat na domácí turnaj mužů, který se koná tuto sobotu 2.12.2017 v obloukové hale ve Strakonicích.

Zápasy našeho týmu:

9:00 vs. FBC Sokol Písek

13:30 vs. FK Slovan J. Hradec. 

 

 

{gallery}vimperk/2017/11_listopad/turnaj_listopad{/gallery}

 

{jcomments off}