Pomozte získat pohádkové hřiště

Rákosníček, neposedný a zvídavý zelený hrdina, bude opět rozdávat radost dětem po celé České republice. Tentokráte ne jako večerníčkový hrdina, ale jako tvář projektu stavby dětských Rákosníčkových hřišť od společnosti Lidl. Šanci získat nové Rákosníčkovo hřiště mají všechna města, v jejichž blízkosti se nachází prodejny Lidl. Konkrétní místa, kde pohádková hřiště vyrostou, v letošním roce nově vybere veřejnost.

 

„Do konce roku 2013 chceme po celé ČR postavit celkem 19 hřišť,” uvedl Michal Farník, jednatel společnosti. Jestli mezi bude i hřiště v Prachaticích, rozhodne hlasování do konce února a především, zda obyvatelé Prachatic své město v hlasování podpoří.

 

Prachatičtí mohou výstavbu zbrusu nového hřiště ve svém okolí podpořit hlasováním na webových stránkách www.lidl-rakosnickova-hriste.cz, nebo lze hlas poslat i prostřednictvím SMS zprávy. Hlasování veřejnosti podpoří soutěž o atraktivní ceny, mezi nimiž nechybí ani rodinné pobyty či dětské sportovní potřeby.

 

 

rakosnickovo hriste

 

Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka nabízí dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí kolotoč nebo různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček a oplocené hřiště poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky.

 

Celý projekt financuje společnost Lidl, ve vítězných městech ve spolupráci s radnicemi vytipuje vhodné místo, hřiště postaví a městu předá formou daru. Cena za vybudování jednoho Rákosníčkova hřiště se pohybuje kolem 1,5 milionu korun.

 

Prachatice jsou zařazeny do kategorie K2 (města do 25 tisíc obyvatel), z níž sedm měst s nejvyšším počtem hlasů se dočká nového dětského hřiště. Do konce hlasování (28. 2.) už nezbývá mnoho času, tak dejte svůj hlas co nejdříve! Průběžné výsledky hlasování je možné sledovat na webu projektu.

 

 

rakohrist

 

(red)