Spolupráce národních parků se zintenzivňuje

brabecvelky     “Spolupráce mezi Národními parky Šumava a Bavorský les se prohlubuje a zintenzivňuje”, prohlásila ministryně životního prostředí Bavorska Ulrika Scharf po rozhovorech s českým ministrem životního prostředí Richardem Brabcem v Praze.

 

     “Příroda nezná pojem státní hranice. Národní parky Bavorský les a Šumava jsou velikým společným identifikačním pásmem a výjimečným přírodním klenotem.Chceme dále prohlubovat společnou budoucnost našich Národních parků a posilovat společné základy. Za tímto účelem bude pokračovat vynikající spolupráce mezi Svobodným státem Bavorsko a Českou republikou. Chceme lidem přiblížit naše pralesy v bezprostřední blízkosti uvedla Scharf.

 

     Na návštěvě v Praze byly projednávány i reálné věci, které  intenzivní spolupráce mezi oběma národními parky přináší. Plánuje se putovní výstava, jež ukáže národní parky v jejich jedinečné biologické rozmanitosti. Současně svítá naděje “Modrému sloupu” – tento populární hraniční přechod na úpatí Luzného by mohl být použit jako letní přechod, pokud se povede najít ekologicky rozumné řešení.

 

 

  hogn.de / sumava.eu