HC Vimperk stále na posledním místě

 UTKÁNÍ POD ŠIRÝM NEBEM DOPADLO LÉPE PRO DOMÁCÍ

19. kolo KLM

neděle 12. 2. 2017 17:00 – Kuki aréna Hluboká nad Vltavou

TJ Hluboká – HC Vimperk 5:4 (2:2,3:1,0:1)  

Góly a nahrávky: 14. Miler (M. Černý, P. Bělohlav st.), 16. Miler (Hejda, M. Černý), 22. R. Heřmánek (Moudrý), 33. Miler (M. Černý, Oulík), 40. Miler (M. Černý, Hejda) – 6. Binder, 20. M. Janda, 29. Paule (M. Janda, J. Předota), 60. Samohejl (Tupý, M. Janda)

Rozhodčí: Poskočil – Karlín, Mašek

Vyloučení: 8:4

Využití: 2:2; v oslabení: 0:1

Diváků: 181

 

TJ Hluboká: Dašek – P. Bělohlav st., Roman Rákosník ml., Hejda, Dušek, Žlůva, M. Král – Oulík, Miler, M. Černý, Maurenz, Moudrý, R. Heřmánek, Matěj Dvořák, Šimek, Gottwald. Trenéři Miroslav Šulista a Jiří Irra.

 

HC Vimperk: Pixa – Tupý, R. Sitter, Kačmár, J. Předota – Paule, M. Janda, P. Novotný, Binder, Jan Bárta, J. Sitter, Samohejl, Jiří Lang, Krejsa.

Trenér Pavel Předota.

 

V hlubockém podzámčí museli domácí otáčet skóre, které otevřel tým Vimperka ve vlastním oslabení. Za stavu 5:3 pro Rytíře zkusili hosté v závěru power play šest na čtyři. Podařilo se jim korigovat, ale už nedosáhli na remízu.

 

„Proti houževnatému soupeři to byl jeden z nejtěžších zápasů v sezoně. Vimperk v žádném případě nepůsobí tak, že by měl být poslední. Nad naším výkonem ční čtyři góly kapitána Milera, ale všichni kluci to odmakali,“ hlásil kouč Miroslav Šulista.

 

„Dlouhodobě nás trápí neproměňování šancí,“ dodal jeho protějšek Pavel Předota. (převzato z jchokej.cz, autor: Ladislav Lhota)

 

Do konce základní části, která končí 5. března, zbývají odehrát tři kola a už teď je jisté, že na prvním místě zůstane Český Krumlov. Na umístění za vedoucím týmem mohou pomýšlet hned čtyři mužstva. Následuje pět týmů, které jsou v tabulce naskládány v rozmezí dvou bodů. Na účast v play off však při plném bodovém zisku a za pomoci příznivých výsledků ostatních soupeřů mohou stále pomýšlet i dvě mužstva na konci tabulky. Vimperk nyní ztrácí na osmé místo 7 bodů a navíc mu zbývá dohrát utkání ve Veselí nad Lužnicí. O dalším osudu vimperského týmu rozhodne nedělní domácí utkání s Táborem.

 

zdroj: HC Vimperk