Sportovní víkend si užijte naplno

 

 

 

Sportovní supervíkend na Šumavě se blíží!

Vyřádi se na kole v sobotu i v neděli, vyzkoušej terénní běh.

 

 

Poslední červencový víkend se na Šumavě zřejmě sejde půlka České republiky. Češi, národ houbařů, budou mít po posledních teplých a vlhkých dnech na Šumavě žně, stejně tak zdejší sladké borůvky zbarví rty nejednoho mlsala. Když se k tomu přidá ještě cyklistický národ na sobotním 10. závodu seriálu Kolo pro život – Šumavský MTB maraton České spořitelny, borci trénující v sobotu na nedělní závod Enduro Serie – Specialized Enduro Race Zadov a milovníci terénního běhu na zbrusu novém závodě Šumava Trail Run Zadov ze série Salomon Trail Running Cup je jasné, že každý správný Čech bude o víkendu na Zadově. Nenech si ujít nabitý sportovní víkend i ty, na Zadově si 30. – 31. 7. užije každý!

 

 

KOLO PRO ŽIVOT pokračuje ve svém prázdninovém programu v sobotu na Zadově. Milovníci horských kol si přijdou na svém v terénu pro horská kola jako dělaném – čeká tě závod lesními, polními a lučními stezkami CHKO Šumava a nebude chybět ani tradiční dobytí hradu ve Vimperku. Vyber si z 54 a 29 km dlouhé závodní trasy, a nebo přidej na řidítka košíček na houby a vydej se pohodovou rodinnou 12 km Fitness jízdu, která navazuje na dopolední dětské závody ČT 😀 Junior Trophy. Registruj se online do středeční půlnoci a získej levnější startovné. Registrace na místě v areálu Zadov – Churáňov bude otevřená v pátek v 18:00 – 20:00 a v sobotu od 8:00 do 11:30. Chceš vědět, co tě na Šumavě 30. července čeká? Tady je pozvánka a malá ochutnávka.

 

 

 

 

 

 

 

Přesně v polovině prázdnin česká Enduro Serie pokračuje třetím závodem na šumavském Zadově – SPECIALIZED ENDURO RACE ZADOV 2016. Na co se můžeš těšit? Pro závodníky bude v neděli 31. 7. připraveno 5 pestrých erzet na okruhu dlouhém cca 30 km. Nejdelší rychlostní zkouška bude mít přes 2 km, nejkratší bude poloviční. Všech 5 měřených RZ je určeno všem kategoriím, závod je vhodný i pro enduro začátečníky! Pro trénink bude vše vyznačeno od sobotu 30. 7. od 11:00, během tréninku bude možné využívat místní čtyřsedačkovou lanovku Kobyla za zvýhodněné jízdné. Přečti si o závodě víc a registruj se za míň do středeční půlnoci.

 

Na závodě má pro každého navíc Specialized bohatou tombolu. Každý má šanci vyhrát jednu z hodnotných cen Specialized. Losování proběhne ihned po vyhlášení vítězů a každý výherce bude mít možnost vybrat si velikost vyhraného produktu, aby mu sedl na míru. Další parádní důvod proč se jet na Specialized Enduro Race Zadov zazávodit!

 

   

 

 

 

Chceš v neděli zkusit něco nového? Nech kolo odpočívat a proběhni se po nejkrásnějších místech v okolí Zadova při ŠUMAVA TRAIL RUN ZADOV 2016.

 

V dalším závodě Salomon Trail Running Cup jsou pro tebe připraveny trasy o délce 21 km, nebo 9 km v terénu, s převýšením 570 m a 350 m. I děti budou mít své vlastní závody v pěti věkových kategoriích. V zázemí závodu nebude chybět test centrum Salomon a Suunto, kde si zdarma můžeš vypůjčit a vyzkoušet tu nejlepší výbavu obou značek a následně ji zakoupit s 30% a 20% slevou. I na Šumavě budou mít dospělí účastníci sobotního Kola pro život zvýhodněné startovné jen 250 Kč a děti 50 Kč. Přečti si víc a přihlaš se na www.strc.cz

 

 

 

 

Partnerem sportovního supervíkendu je Jihočeský kraj, který se letos oblékl do olympijského hávu a Jižní Čechy jsou letos olympijské. Celý rok Jihočeský kraj podporuje různorodé sportovní a kulturní akce a snaží se zvednout obyvatele od televizí, tabletů a počítačů. Už za pár dní, 5.srpna odstartuje v okolí lipenské přehrady jedinečný Olympisjký park RIO-LIPNO, kde si můžete vyzkoušet mnoho sportů, zafandit našim sportovcům a užít si pravou olympijskou atmosféru.

Více informací najdete na www.jiznicechyolympijske.cz .