Se Sluníčkem to školáčci zvládnou

Se Sluníčkem se připravujeme do školy

skolacek

 


Prachatické Rodinné centrum Sluníčko pořádá v rámci projektu „Práce a děti pod jednou střechou“ program přípravy budoucích prvňáčků na školu s názvem „Školáček“. Cílem je pomoci dětem zvládnout nástup do školy a zdokonalit se ve schopnostech a dovednostech nezbytných pro úspěšné zvládnutí čtení, psaní a počítání v 1. ročníku základní školy.

anonce rc skolacek

Školáček pojme až 12 dětí, přijít může kdokoliv bez rozdílu a ačkoliv byl program zahájen již v listopadu, je dítě možné přihlásit kdykoliv během roku na emailu ksandrova@portusprachatice.cz, nebo na tel. 722 638 880.

Školáček probíhá v Rodinném centru Sluníčko, které sídlí na náměstí v Prachaticích každé úterý od 15 do 16 hod za vedení Moniky Jandové, zkušené pedagožky z prvního stupně ZŠ Vodňanská v Prachaticích.

Díky spolupráci se ZŠ Vodňanská v Prachaticích budou moci děti navštívit i skutečnou školu a vyzkoušet si učení přímo ve školních lavicích“, říká Tereza Ksandrová, koordinátorka projektu „Práce a děti pod jednou střechou“. Ten podpořila Nadace Open Society Fund Praha z programu Dejme (že)nám šanci, který je financován z Norských fondů. Díky této podpoře je program pro děti zcela zdarma.

Logohrátky 1

 

Logohrátky 2

 

 

Učení probíhá systémem „Škola hrou” a metodami činnostního učení (děti manipulují s konkrétními předměty a názornými pomůckami), vše je doplněno o soubor vybraných pracovních listů se vzájemnou návazností.

 

Informace o programu včetně přihlášky jsou na webových stránkách organizace www.portusprachatice.cz.

-tz-

norske fondy logo           osf logo  rc slunicko