Okřídlený autobus rozsvítí maják v Sušici

Jeden z programů projektu Evropské hlavní město kultury roku 2015, jímž je Plzeň, zasahuje i do satelitních regionů. Plzeňský kraj byl pomyslně rozdělen na deset regionů, v nichž postupně, prostřednictvím okřídleného Autobusu 2015 rozsvítí symbolický „kulturní Maják 2015“. Ten bude, coby kontaktní osoba pro umělce v regionech mimo Plzeň, mj. zprostředkovávat seznámení s celým projektem Evropského hlavního města kultury.

Co je okřídlený autobus? Přestavěný starý autobus podle návrhů výtvarníků Petra Nikla a Ondřeje Smeykala – a ano, má křídla a veze i nafukovací stan.

Na sušické náměstí dorazí Autobus už v neděli 16. září v 15 hodin.

Putovní festival P:OSVÍCENÍ

Program
10.00 hod. -„Spanilá jízda“ AUTOBUSU okolními obcemi a městy

15.00 hod. – I. blok programu slavnostní příjezd na náměstí Svobody, výtvarné a divadelní dílničky pro děti, kavárna a drobné občerstvení, hudba, komunikace, drobné výstupy a etudy, propagace projektu  EHMK, společné vystoupení italského souboru nového cirkusu MagdaClan – MagdaCabaret

17.00 hod. – slavnostní „Rozsvícení Majáku 2015“ s vybranými zástupci města
18.00 hod. – II. blok programu: projekce, komunitní workshopy, kavárna a drobné občerstvení, hudba
19.00 hod. – večerní produkce italského souboru nového cirkusu MagdaClan – MagdaCabaret

21.00 hod. – barokní ohňostroj

Představení a prezentace se konají v nafukovacím stanu pro zhruba 100 osob funkčně spojeným s AUTOBUSEM, prostor pro venkovní produkce souboru MagdaClan se přizpůsobí situaci a počasí. Program se v současné době ještě upřesňuje, kompletní produkci akce zajišťuje tým Plzně 2015 o. p. s v součinnosti s regionálním koordinátorem pro Sušicko M. Vrhelovou, za podpory města Sušice, MKS v Sušici, městské policie, hasičů Sušice, restaurace Fialka.