Jižní Čechy porazily Plzeňský kraj

V pořadí osmou Dívkou Šumavy se stala Barbora Povišerová z Českých Budějovic
 
Plzeňský Parkhotel zářil v sobotu večer  oslnivým světlem reflektorů, ale především dívčí a ženskou krásou. Osmý ročník soutěže DÍVKA ŠUMAVY tu dospěl do svého závěru a  už několik desítek hodin kraluje Šumavě  devatenáctiletá Barbora Povišerová z Českých Budějovic. Korunku a pomyslné žezlo jí předala loňská vítězka soutěže Kateřina Brabcová. Gratulaci přidala  Lucie Křížková  i Iva Kubelková a po skončení oficiální části večera i desítky  dalších…
 
 
img 8364  img 8368
 
 
Večer se nesl v duchu svižných muzikálových melodií, jejichž ztvárnění dívky předváděly ve svých volných disciplínách. Nechyběly samozřejmě ani módní přehlídky –  podzimní kolekce  firmy Desigual a  atraktivní nové kolekce luxusního spodního prádla Victorias’ Secret  (butik Chickie) předvedená coby “andělská”.
 
img 8090 img 8226
 
img 8244
 
 
Večerem  prováděla  vtipná a pohotová IVA KUBELKOVÁ, která si dívky ‘podávala’ v soutěžní disciplíně “rozhovor s moderátorem” formou talkshow – a to se publikum a porota, v níž zasedli i představitelé partnerských měst, také starosta Vimperka Ing. Bohumil Petrášek, který jednu z oceněných dívek dekoroval, Sušici zastupovala místostarostka Ing. Věra Marešová, dozvěděla věci!
 
img 8064 img 8110

 

V závěru večera bylo vyhlášeno celkem 10 titulů a dražila se krásná originální korunka z dílny Miloše Vetengla (Ateliér šperk). Rekordní částka 80 000 Kč poputuje letos hned do dvou charitativních projektů –  sedmiletému Lukáškovi Jendrulkovi na speciální klim terapii a druhá část do útulku pro týrané a nechtěné koně v Miřkově u Domažlic.

img 8445  img 8449
img 8462 img 8466
 
 
 
Co je malé, to je hezké … vítězkou 8. ročníku se stala nejmenší z finalistek, 19 letá Barbora Povišerová z Českých Budějovic, která nejvíce zabodovala svojí volnou disciplínou – v kombinaci baletní a gymnastické sestavy představila své téma Fantom Opery. Určitě ale, navzdory svému mládí, oslovila porotu i tím, jak si představuje svůj život a jak už několik let usilovně pracuje na tom, aby se její přání splnila. Mimochodem – v anketě, kterou www.sumava.eu dávala dívkám při jejich návštěvě Stomatologického centra u sv. Anny ve Vimperku, měly dívky také otázku – kdo si myslí že vyhraje letos hlavní titul. Tři odvážné daly svůj tip na Veroniku Dejovou (ta se sice celkovou vítězkou nestala, ale přesto si několik titulů ze soutěže odnáší).
 
 
 
img 8396
 
 
Druhá skončila taktéž jihočeška, Vendula Neumanová z Velešína, která zabodovala i u posluchačů rádia Kiss Jižní Čechy.
 
img 8402
 
 
Hned tři  tituly si odnesla Anna Khajlová z Rokycan, ta se stala i Dívkou Publika a Nejsympatičtějším hlasem rádia Kiss Proton.
 
img 8299 img 8305
 
img 8339
 
 
 
A opět tři tituly – Tvář Deníku, Dívka Škodateamu a Dívka Sympatie 2013 ozdobily plzeňačku  Veroniku Dejovou.
 
img 8282 img 8323
img 8289
 
 
 
Na webu Regionplzen.cz získala nejvíce hlasů osmnáctiletá Klára Čížková z Nýřan (na foto vpravo).
 
img 8071
 
 
 
Krásná a vtipná moderátorka, Iva Kubelková, sršela energií a dokonce v průběhu večera předala mikrofon a vedení dvou disciplín jednomu z diváků. Určitě i její šarm a výmluvnost přispěly k tomu, že rekordní částka, za kterou se letos korunka královny vydražila, se vyšplhala tak vysoko.
 
 
Hostem večera  byla také finalistka Superstar Natálie Kubištová a Karol Komenda.
 
img 8099

 

Ředitelka soutěže Bc. Pavlína Němečková (která byla mj. také ve dvacetičlenné porotě), byla s průběhem večera spokojená:

“Jsem ráda, že se i letošní ročník podařil, díky vám všem, dotáhnout do úspěšného finále. Děkuji. Děkuji  všem partnerům za podporu a divákům za skvělou atmosféru!”

img 8478

 

Dívky si jako každý rok odnesly řadu hodnotných cen věnovaných partnery soutěže. Vrátí se například díky poukazu do Kašperských Hor do hotelu Šumava, mohou si díky  praktickým cenám začít zařizovat byt, věnovat se péči o sebe díky kosmetickým balíčkům, využít možností sportovních aktivit.  Vítězka, stejně jako  ty před ní v uplynulých ročnících, si bude rok užívat zapůjčeného vozu Škoda ad.

Bohatou fotogalerii  z průběhu večera  najdete ZDE

 

text a foto A. Staňková