Štít a Štítek města Prachatice 2014

Na prkna prachatického divadla se po roce opět na přelomu února a března vrací přehlídka amatérských divadel Štít města Prachatice. Konkrétně to bude už 41. ročník Štítu a 17. ročník Štítku (tj. divadel pro děti).

 

V programu přehlídky jsou zahrnuta představení dvou jihočeských a dvou mimokrajských souborů,  jeden soubor se u nás v Prachaticích objeví poprvé.

 

Z těch známých je to držitel hlavní ceny Štítu z loňského roku – divadelní spolek Kroměříž s novým představením „Bůh masakru“.

Nový soubor DS Karla Čapka Děčín přijede s představením „Trumf“. Diváci ho mohli vidět při vystoupení loňské léto Na Parkáně.

Divadelní spolek VODVAS Volyně připravil představení „Zima pod stolem“.

A DUTAM Prachatice nás překvapí zpracováním povídek Ireny Douskové.

Na závěr, v pátek 14. března, se prachatickým divákům představí soubor HEROS Oseky s představením „Dobytí severního pólu“. Jedná se o nesoutěžní představení, po závěrečném slavnostním vyhlášení výsledků.

Soutěžícím budou předány ceny z dílny keramičky Vlaďky Zborníkové. Jsme přesvědčeni, že výběr souborů je proveden s velkou zodpovědností a zaručuje skvělou úroveň přehlídky.

 

stit a stitek

Ve Štítku o cenu dětského diváka soutěží tři soubory.

Je to samozřejmě domácí, několikanásobný držitel těchto ocenění Divadelní soubor Rarášek Prachatice s pohádkou „O Budulínkovi – pohádka naruby“, Divadelní spolek ROLNICKA Hořice na Šumavě sehraje pohádku „ Ženich pro čertici aneb sedmimílové boty“, Divadelní spolek VOJAN Libice nad Cidlinou přiveze pohádku „ Neohrožený Mikeš“.

 

První představení Štítku mohou rodiče s dětmi navštívit v neděli 23. února a poté další následující dvě neděle. Dětská představení nehodnotí porota, ale samy děti vhozením vstupenky do nádoby ANO či NE.

 

Všechna představení Štít 2014 jsou, TAK jako v minulých letech, pro členy předplatného cyklu JARO 2014 zdarma. Jen předplatitele žádáme o včasné rezervování vstupenek.

 

Teď nám nezbývá než popřát porotě, divákům a vystupujícím skvělá, kvalitní představení, příjemnou atmosféru a příjemný divadelní zážitek. A také hodně diváků, protože divadlo jako jediné nemůže existovat bez obecenstva a pouze ve spolupráci s ním se stává divadlo divadlem. Prostě všechno to, proč už máme již 41. ročník přehlídky amatérských divadel ŠTÍT města Prachatic a 17. ročník ŠTÍTKU.

 

Termíny všech představení 

ŠTÍTEK 2014:

neděle 23. února

DS Rolnička Hořice na Šumavě: ŽENICH PRO ČERTICI ANEB SEDMIMÍLOVÉ BOTY

stitek zenich

 

 

neděle 2. března

DS VOJAN Libice nad Cidlinou: NEOHROŽENÝ MIKEŠ

 

neděle 9.březen

DS Rarášek při SPgŠ a VOŠS: O BUDULÍNKOVI – pohádka naruby

 

 

ŠTÍT 2014:

pátek 28. února

Slavnostní zahájení

 

DS Kroměříž: BŮH MASAKRU

 

úterý 4. březen

Vodvas Volyně: ZIMA POD STOLEM

 

pátek 7. března

DS K. Čapka Děčín: TRUMF

 

úterý 11. března

DUTAM Prachatice – ZATÍM BEZ NÁZVU

 

pátek 14. března

Slavnostní závěr

HEROS Oseky: Dobytí severního pólu